MYTILINEOS: Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2019 – Τα σημαντικότερα επιτεύγματα της εταιρείας

Η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2019 της MYTILINEOS, η οποία δημοσιεύτηκε κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την εταιρεία.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, στα πιο σημαντικά επιτεύγματα της MYTILINEOS για το 2019 περιλαμβάνονται:

H διανομή οικονομικής αξίας 1,2 δισ. ευρώ (επενδύσεις, αμοιβές εργαζομένων, φόροι, δαπάνες προς εγχώριους προμηθευτές, πληρωμές σε παρόχους κεφαλαίων, κοινωνικές & περιβαλλοντικές επενδύσεις)

· Η περαιτέρω αύξηση της συνολικής απασχόλησης (άμεσης & έμμεσης) κατά 8,3%, και δημιουργία 281 νέων θέσεων εργασίας σε όλες τις περιοχές δραστηριοποίησης.

· Η MYTILINEOS εντάχθηκε για πρώτη φορά στον επενδυτικό δείκτη βιώσιμης ανάπτυξης FTSE4Good (Emerging Index) μετά από σχετική ανεξάρτητη αξιολόγηση που έλαβε από τον Διεθνή Οργανισμό FTSE και σε αναγνώριση της διαχρονικής δέσμευσής της στη βιώσιμη ανάπτυξη.

· Η συμμετοχή του Τομέα Μεταλλουργίας της MYTILINEOS, στην παγκόσμια Πρωτοβουλία Υπεύθυνης Διαχείρισης Αλουμινίου, Aluminium Stewardship Initiative (ASI) που ευθυγραμμίζει τις εταιρίες του κλάδου αλουμινίου στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης και της υπεύθυνης παραγωγής.

· Η μείωση του αριθμού και του δείκτη συχνότητας ατυχημάτων με διακοπή εργασίας στην άμεση απασχόληση κατά 80% και 84% αντίστοιχα.

· Η ολοκλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας χωρίς ατύχημα στον Τομέα Μεταλλουργίας.

· Η περαιτέρω ενίσχυση των πρακτικών R&D στον Τομέα Μεταλλουργίας με συνολικές επενδύσεις 1,5 εκατ. ευρώ σε εξοπλισμό πιλοτικών μονάδων στο εργοστάσιο αλουμινίου, οι οποίες αναμένεται να λειτουργήσουν εντός του 2020, με στόχο την ολιστική αξιοποίηση καταλοίπων βωξίτη.

· Η αύξηση κατά 36,2%, από το 2018, της παραγωγής καθαρής ενέργειας (ΑΠΕ), επί του συνόλου παραγωγής ενέργειας της Εταιρίας.

· Η μείωση κατά 25,3% της συνολικής άντλησης πόσιμου νερού από δημόσια επιχείρηση (σχεδόν 25.000 κυβικά λιγότερα από το 2018).

· Η μείωση κατά 7,5% της συνολικής ποσότητας των στερεών αποβλήτων.

· Η υλοποίηση και υποστήριξη 20 βασικών κοινωνικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών επενδύοντας περισσότερα από Euro3,4 εκ. προς όφελος σχεδόν 30.000 χιλιάδων πολιτών.

· Η οικειοθελής υιοθέτηση του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, καλύπτοντας το 60% των σχετικών απαιτήσεων κατά τον πρώτο χρόνο ενσωμάτωσης.

Στην έκθεση περιλαμβάνεται εξάλλου για πρώτη φορά συνεισφορά της MYTILINEOS (περίοδος 2015-2019) στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (Ατζέντα 2030).

-Ad-