MYTILINEOS: Σύμβαση για την κατασκευή της διασύνδεσης Ελλάδας – Βουλγαρίας

Σύμβαση για την κατασκευή Γραμμής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας 400kV για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Βουλγαρίας υπέγραψε η MYTILINEOS με τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Η εν λόγω γραμμή είναι μέρος της νέας ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Βουλγαρίας που αποτελεί σημαντικό έργο πανευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και αναμένεται να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Σύστημα στις αρχές του 2023.

Συγκεκριμένα, η MYTILINEOS θα υλοποιήσει την κατασκευή του τμήματος της νέας διασυνδετικής γραμμής (Ν. Σάντα – Maritsa) που βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια με συνολικό μήκος 30 km. Το έργο περιλαμβάνει 85 νέους πύργους, την εγκατάσταση του αγωγού, των εξαρτημάτων κλπ.

«Το έργο αυτό θα ενισχύσει το ευρωπαϊκό σύστημα μεταφοράς στην περιοχή και αναφορικά με τη χώρα μας, θα επιδράσει θετικά στο διασυνοριακό εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ θα επιτρέψει την ασφαλή διείσδυση νέων έργων ΑΠΕ στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία», τονίζει η εταιρεία και προσθέτει: «Η MYTILINEOS, ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις για αποτελεσματική διανομή και μεταφορά ενέργειας, επιδεικνύει ένα επιτυχημένο portfolio αντίστοιχων έργων. Η τεχνογνωσία της στη μελέτη και κατασκευή γραμμών μεταφοράς υψηλής τάσης και μάλιστα αντίστοιχων γραμμών μεταφοράς 400kV απλού κυκλώματος υπερβαρέoς τύπου (όπως η Γ.Μ. 400kV ΚΥΤ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΚΥΤ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ι & ΙΙ ), αποτελεί βασικό παράγοντα επιτυχίας για την υλοποίηση διασυνδετικών έργων ασφαλούς διακίνησης των αυξανομένων ροών ισχύος, συμβάλλοντας έτσι στη ραγδαία ανάπτυξη των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης και της Τουρκίας».

Ο Κώστας Χωρινός, Διευθυντής Power, LNG/GAS, Industrial, T&D του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης της MYTILINEOS, δήλωσε μετά την υπογραφή της σύμβασης: «Αναλαμβάνουμε ένα σύνθετο και απαιτητικό έργο, κεφαλαιοποιώντας την μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία του αναβαθμισμένου Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης της MYTILINEOS. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε εκ νέου με τον ΑΔΜΗΕ, έχοντας ήδη αποδείξει ότι μπορούμε να αποδώσουμε έργα με απόλυτη επιτυχία και συνέπεια».

Η σύμβαση έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί εντός 9 μηνών, συμπληρωματικά των 18 μηνών της περιόδου εγγύησης και η συμβατική αξία για την MYTILINEOS ανέρχεται σε 9.974.793,70 ευρώ.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Βασίλης Καλογήρου: Αμείλικτα τα ερωτήματα από τις καταγγελίες συγγενών για τον θάνατό του – «Είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κινητοποιήσεις για τα Τέμπη σε συνοικίες της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: O προεκλογικός αγώνας και τα σενάρια της επόμενης μέρας
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Ψάχνουν για απαντήσεις στη διαδρομή θανάτου 18 χιλιομέτρων του 39χρονου – Καταγραφικά και τοξικολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο
22 Φεβρουαρίου, 2025
Χαλκίδα: 22χρονη κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για Τέμπη: Οι ερευνητές κάνουν λόγο για «αντικρουόμενα στοιχεία» – Παρουσιάζεται στις 27 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
22 Φεβρουαρίου, 2025
Μαρτυρία για τον Βασίλη Καλογήρου: Μπήκε με τρία άτομα σε ένα αυτοκίνητο – Τι ισχύει
22 Φεβρουαρίου, 2025
Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 12-10: Οι ερυθρόλευκες κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδας στο πόλο γυναικών μετά από ματσάρα
22 Φεβρουαρίου, 2025
Εύβοια: Δημοτικός σύμβουλος προσπάθησε να κάψει το αυτοκίνητο προέδρου Πολιτιστικού Συλλόγου μετά τον άγριο καβγά τους
22 Φεβρουαρίου, 2025