Πρόσφυγες και μετανάστες που πλέον είναι στην πλατεία Σαπφούς στο κέντρο της Μυτιλήνης, είναι περισσότεροι από τις άλλες μέρες, αφού σε ενίσχυση των όσων βρισκόταν εκεί κατέβηκαν και άλλοι από τον καταυλισμό της Μόριας, και σχημάτισαν τριπλές κυκλικές ανθρώπινες αλυσίδες, προκειμένου να αμυνθούν, των πολιτών που αντιδρούν, βάζοντας στο κέντρο τους γυναίκες και παιδιά που συμμετέχουν στη κινητοποίηση, Κυριακή 22 Απριλίου 2018. Μεγάλη ομάδα πολιτών με κυρίαρχα στελέχη του ακροδεξιού χώρου και οργανωμένους οπαδούς ποδοσφαιρικής ομάδας επιτίθενται σε ομάδα προσφύγων κυρίως από το Αφγανιστάν που για πέμπτη μέρα έχει καταλάβει την πλατεία Σαπφούς. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/STR

Μυτιλήνη: Αποχωρούν εργαζόμενοι ΜΚΟ μετά τις επιθέσεις που δέχθηκαν

Μετά και τις επιθέσεις σε βάρος τους πολλοί εργαζόμενοι σε Εθελοντικές οργανώσεις και ΜΚΟ κυρίως ξένοι υπήκοοι αποχωρούν από τη Μυτιλήνη.

Νωρίς το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας (02.03.2020) εργαζόμενοι σε Εθελοντικές οργανώσεις και ΜΚΟ πραγματοποίησαν σύσκεψη και πορεία στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με το lesvospost.com, πολλοί εθελοντές και εργαζόμενοι σε ΜΚΟ αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το νησί καθώς έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από κατοίκους σε διάφορα σημεία της Λέσβου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε πολλά περιστατικά αφίξεων μεταναστών οι εθελοντές και εργαζόμενοι σε ΜΚΟ ήταν άφαντοι…

Την περασμένη νύχτα έγιναν πολλές επιθέσεις σε εργαζόμενους εθελοντικών οργανώσεων και ΜΚΟ, σε πολλές περιπτώσεις οι κάτοικοι έσπασαν και τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα…