Ν. Αναστασιάδης: «Η παρουσία της ΕΕ ως παρατηρητή στην Άτυπη Διάσκεψη είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της Κύπρου ως χώρας μέλους της ΕΕ»

Την ειδική απεσταλμένη του γγ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ δέχθηκε το πρωί της Δευτέρας (8/3/2021) ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο Προεδρικό Μέγαρο Λευκωσίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την Άτυπη Διάσκεψη για την Κύπρο που έχει συγκαλέσει ο γγ των ΗΕ για τις 27-29 Απριλίου, στη Γενεύη.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την αποφασιστικότητά του για δημιουργική παρουσία του ιδίου και της ελληνοκυπριακής πλευράς στην άτυπη διάσκεψη, διαβεβαιώνοντας για την πλήρη πολιτική του βούληση να συνεργαστεί για την επίτευξη μιας λειτουργικής και διαρκούς, βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στην κοινή δήλωση της 25ης Νοεμβρίου, 2019, στο Βερολίνο, στις κατά καιρούς Συμφωνίες Κορυφής, στην εργασία και τις συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα, καθώς και στις αρχές και αξίες της ΕΕ, ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να μετεξελιχθεί σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

Στη συνάντηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε, για άλλη μια φορά, τη θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς ότι η παρουσία της ΕΕ ως παρατηρητή κατά τη διάσκεψη για την Κύπρο, είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της Κύπρου ως χώρας μέλους της ΕΕ, υπό το φως, μάλιστα, των τελευταίων δηλώσεων της τουρκικής κυβέρνησης, αναφορικά με τη θετική ατζέντα που επιδιώκει να έχει με την ΕΕ.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ανέφερε ότι από την πλευρά της η κ. Λουτ ενημέρωσε τον κ. Αναστασιάδη ότι θα έχει αργότερα σήμερα, συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αθήνα για επαφές.

Τέλος, η κ. Λουτ ανέφερε ότι θα έχει, επίσης, επαφές με το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τέμπη: Το πόρισμα για την τραγωδία θα λέει ότι η έκρηξη δεν προκλήθηκε από έλαια σιλικόνης
27 Φεβρουαρίου, 2025
Χάος σπέρνει ο Τραμπ με την προαναγγελία δασμών 25% κατά της ΕΕ
27 Φεβρουαρίου, 2025
Δύο συλλήψεις για διαρρήξεις σε Νίκαια και Κορυδαλλό: «Άδειαζαν» σπίτια, καταστήματα ακόμα και ταξί
27 Φεβρουαρίου, 2025
Πάπας Φραγκίσκος: Υποχώρησε η νεφρική ανέπαρκεια – Ενθαρρυντική η βελτίωση της υγείας του
27 Φεβρουαρίου, 2025
«Έσπρωχναν» κοκαΐνη σε περιοχές της Αττικής: Έκρυβαν τα ναρκωτικά στον πίνακα οργάνων και στο ταμπλό αυτοκινήτων
27 Φεβρουαρίου, 2025
Η Φλόγα της Ελπίδας ξεκίνησε το ταξίδι για τους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics στο Τορίνο – Έμπνευση για όλους η δύναμη της θέλησης
26 Φεβρουαρίου, 2025
33χρονος ήταν νεκρός για 42 ημέρες σε λόφο στον Βόλο σε απόσταση 70 χλμ. από τον Βασίλη Καλογήρου
26 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Εκατοντάδες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα & το εξωτερικό για τη συμπλήρωση δύο ετών από την τραγωδία
26 Φεβρουαρίου, 2025
Γρίφος με την στάση του σώματος του Βασίλη Καλογήρου – Τι εξετάζουν οι ειδικοί
26 Φεβρουαρίου, 2025
Στοιχεία ότι ο Βασίλης Καλογήρου δολοφονήθηκε βρήκε ομάδα ερευνών που διορίστηκε από την οικογένειά του
26 Φεβρουαρίου, 2025