Ν. Ηλιόπουλος: «Καμία επικοινωνιακή πολιτική ανασχηματισμού δεν μπορεί να αποφύγει τα πραγματικά κοινωνικά ερωτήματα που θέτει η αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας»

Νέα κυβέρνηση, ίδια αποτυχημένη συνταγή», ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου για τον ανασχηματισμό, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89».

«Η αλλαγή στο υπουργείο Εργασίας αποτελεί ένδειξη ότι έχει γίνει μπάχαλο με την υπόθεση των εκκρεμών συντάξεων, αλλά αποτελεί επίσης ενδιαφέρουσα κίνηση -από στρατηγικής πλευράς- η τοποθέτηση του κ. Χατζηδάκη εκεί, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με μία σειρά από επιθετικές αντικοινωνικές μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος και συμπλήρωσε: «Ο ανασχηματισμός είναι κι αυτός μια ένδειξη της αδυναμίας του πρωθυπουργού να διαχειριστεί την πανδημία».

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι, «ενώ μέσα σε δύο μήνες θρηνούμε 4.331 συμπολίτες μας, αντί να συζητάμε τη θωράκιση της δημόσιας υγείας και την προστασία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, συζητάμε εκλογικά σενάρια». Ωστόσο πρόσθεσε «κανένας επικοινωνιακός θόρυβος όμως, καμία επικοινωνιακή πολιτική ανασχηματισμού δεν μπορεί να αποφύγει τα πραγματικά κοινωνικά ερωτήματα που θέτει η αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας -και τελευταία και του εμβολιασμού- από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σημείωσε ότι «για το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πρώτο μέλημα είναι το πώς θα είμαστε χρήσιμοι για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, για να νικήσουμε την πανδημία, για να νικήσει η ζωή […] Ακριβώς γι’ αυτό, καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις και για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και για την οικονομική στήριξη της κοινωνίας».

Παράλληλα, συνέχισε, «στεκόμαστε ενάντια σε πολιτικές που οδηγούν στη χρεοκοπία της κοινωνίας όπως είναι η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα, την οποία πάγωσε τελικά η κυβέρνηση, παραδεχόμενη έτσι ότι είναι νόμος κοινωνικής λεηλασίας και όχι δεύτερης ευκαιρίας». Κλείνοντας ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι «μέσα σε αυτές τις συνθήκες που βιώνει η χώρα και η κοινωνία, θα ήταν τεράστια ανευθυνότητα από μέρους μας να ζητάμε εκλογές. Από εκεί και πέρα, δεν φοβόμαστε καμία εξέλιξη και προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Μετά τον Δοξιάδη, καταγγελία Πολάκη για άλλο υπουργό της κυβέρνησης!
17 Μαρτίου, 2025
Κρυοπληξία η πιθανότερη αιτία θανάτου για τον 21χρονο γερμανό τουρίστα
17 Μαρτίου, 2025
Τραγωδία στην Καστοριά: Αυτοπυρπολήθηκε ηλικιωμένος
17 Μαρτίου, 2025
Τροχαίο δυστύχημα στο Περιστέρι: Τρεις φορές πάνω από το όριο το αλκοόλ στην 22χρονη
17 Μαρτίου, 2025
Συνελήφθη στο Παλαιό Φάληρο 29χρονος Τούρκος που θεωρείται αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης
17 Μαρτίου, 2025
Πέθανε στα 43 της χρόνια η ηθοποιός Εμιλί Ντεκέν
17 Μαρτίου, 2025
Φορολογικές δηλώσεις 2025: Οι κωδικοί που κρύβουν φορο-εκπτώσεις, αλλά και παγίδες
17 Μαρτίου, 2025
Το Ισραήλ βομβαρδίζει τον Λίβανο
17 Μαρτίου, 2025
Συγκλονιστικό βίντεο από την ιστορική διαδήλωση του Σαββάτου στο Βελιγράδι
17 Μαρτίου, 2025
Μακρόν: «Τα στρατεύματα μιας ειρηνευτικής δύναμης στην Ουκρανία δεν θα χρειαστούν την έγκριση της Μόσχας»
17 Μαρτίου, 2025