Ν.Κοτζιάς: Ξένη εταιρεία ανέλαβε το ελληνικό ΥΠΕΞ και δεν ντρέπονται Δένδιας και ΝΔ

Σε καυστικό σχόλιο προχώρησε ο Νίκος Κοτζιάς, με αφορμή δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η Κομισιόν επέβαλε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία συμβούλων στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Βάλανε ξένη εταιρεία και τι εταιρεία στο ΥΠΕΞ με πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες και δεν ντρέπονται Δένδιας και ΝΔ», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρώην ΥΠΕΞ και επικεφαλής του ΠΡΑΤΤΩ.

«Η Price Waterhouse ανέλαβε το ελληνικό ΥΠΕΞ!»

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ireporter.press, στην Κομισιόν επέρριψε την ευθύνη για την ανάθεση του «σχεδίου μεταρρύθμισης» του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σε ξένη, μεγάλη εταιρεία συμβούλων, ο εκπρόσωπός του, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Η ιστοσελίδα αναφέρει μεταξύ άλλων:

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των εκπροσώπων των Μέσων Ενημέρωσης, σε ερώτηση που του υπεβλήθη εάν έχει ανατεθεί σε ξένη, μεγάλη εταιρεία συμβούλων, και ειδικότερα στην Price Waterhouse, το «σχέδιο μεταρρύθμισης» ή μέρος αυτού, του υπουργείου Εξωτερικών, ο ίδιος, αν και δεν το αρνήθηκε, παρέπεμψε στην… Κομισιόν!

Ωστόσο, δείχνοντας ενοχλημένος, μετέθεσε την ευθύνη για τη λήψη αυτής της απόφασης στην Κομισιόν, η οποία, όπως είπε, όταν πρόκειται για προγράμματα του ευρωπαϊκού Ταμείου, θέλει να αναθέτει σε τέτοιες εταιρείες συμβούλων σχετικά έργα.

Αναλυτικότερα, απάντησε: «Κοιτάξτε να δείτε για να είμαστε ξεκάθαροι. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει ζητήσει στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης Τεχνική Βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του υπουργείου. Στο πλαίσιο αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί μόνη της να επιλέξει ποιός θα αναλάβει αυτή τη βοήθεια. Από εκεί και πέρα, οποιοδήποτε ερώτημα έχετε για το ποιός θα κάνει, τι θα κάνει, αυτά μπορείτε να τα απευθύνετε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν είμαι αρμόδιος εγώ να απαντήσω».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Κακοκαιρία «Cassandra»: Έχουν πέσει 100 τόνοι νερού ανά στρέμμα στα δυτικά – Ψάχνουν 52χρονο στην Αιτωλοακαρνανία
5 Οκτωβρίου, 2024
Λουκίλα Καρρέρ για τον Μίμη Πλέσσα: «Του έκανα ερωτική εξομολόγηση και ξεψύχησε στην αγκαλιά μου»
5 Οκτωβρίου, 2024
ΠΑΣΟΚ – εκλογές: «Μάθε που ψηφίζεις» – Αναλυτικά η διαδικασία και τα εκλογικά τμήματα
5 Οκτωβρίου, 2024
Νεκρός και ο διάδοχος του Νασράλα λένε αραβικά μέσα ενημέρωσης – Σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό
5 Οκτωβρίου, 2024
Ν.Παππάς: Απέναντι στο σχέδιο της διαπλοκής υπάρχει το σχέδιο απόφασης προς το Συνέδριο για προοδευτική εκλογική συνεργασία
5 Οκτωβρίου, 2024
Συναυλία για Τέμπη: Έγινε sold out – Εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια
5 Οκτωβρίου, 2024
ΣΥΡΙΖΑ: Η Θ. Τζάκρη κατέθεσε την υποψηφιότητα και το πόθεν έσχες του Στ. Κασσελάκη – Διεκδικεί την προεδρία με 87 υπογραφές
5 Οκτωβρίου, 2024
Γρηγόρης Αρναούτογλου για Γιώργο Λιάγκα: Δεν θα γίνουμε ποτέ φίλοι – Δεν θα πήγαινα στην εκπομπή του
5 Οκτωβρίου, 2024
Πέντε νέοι νοσηλεύονται στην εντατική νοσοκομείων του Ηρακλείου – Ήπιαν σφηνάκια με καθαρτικό υγρό αντί για ρακή
5 Οκτωβρίου, 2024
Συνελήφθη 33χρονος για διακίνηση ναρκωτικών στον Άλιμο – Κατασχέθηκαν πάνω από 2 κιλά κάνναβης
5 Οκτωβρίου, 2024