Ν. Παππάς: Εντυπωσιακή σιωπή για τις αποκαλύψεις και το ρόλο Σαμαρά από το 2013

«Το πήγα για μαλλί και βγήκα κουρεμένος αποκτάει πλέον νέα διάσταση με τις εξελίξεις στη συγκεκριμένη Προανακριτική όπου έχουμε μια παραδοχή ήττας για τη ΝΔ η οποία είχε στήσει μια ολόκληρη προπαγάνδα περί σκευωρίας για το σκάνδαλο NOVARTIS», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας «Στο Κόκκινο».

«Είναι εντυπωσιακό ότι από χθες όπου έχουμε σειρά αποκαλύψεων για τον ρόλο του ίδιου του κ. Σαμαρά δεν έχουμε ούτε μια δήλωση, ούτε από μια διαρροή στα μίντια για το τι πραγματικά συνέβη από το 2013 και μετά. Στον αντίποδα αυτής της τακτικής εμείς λέμε όλα στο φως, είμαστε απολύτως ανοιχτοί. Εγώ δεν προσκόμισα στην επιτροπή κάτι καινούργιο ή κάτι που δεν έχει ειπωθεί», πρόσθεσε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, ο Νίκος Παππάς εξήγησε ότι όλη η τακτική και η πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό ήταν κρυστάλλινη και επισήμανε ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι αυτός που πρέπει να απαντήσει όπως και οι συνεργάτες του καθώς και η ΝΔ.

Είναι εντυπωσιακό ότι ανερυθρίαστα περνάνε από τη μια κατηγορία στην άλλη. Καλούν μάρτυρες οι οποίοι δεν σχετίζονται με την εντολή που έχουν πάρει, τρώνε το ένα χαστούκι μετά το άλλο σε σχέση με την ίδια τη διαδικασία επιλέγουν για να πορευτούν. Τους υποσχόμαστε ότι θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες και οι επόμενες ημέρες», σημείωσε ο κ. Παππάς.

Ο κ. Παππάς στάθηκε στην αναγκαιότητα «ο πρόεδρος της Προανακριτικής να πάρει πρωτοβουλίες να κληθεί τόσο ο Αντώνης Σαμαρά όσο και ο Γιάννης Φιλιππάκης, ο οποίος έστειλε ένα πάρα πολύ αποκαλυπτικό υπόμνημα και να κληθούν και οι δικηγόροι των δύο αντιμαχόμενων πλευρών για να δούμε τι ακριβώς συνέβη εκεί πέρα».

Αναφορικά με την ελληνική οικονομία, ο τομεάρχης εξήγησε ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ μένουν στα χαρτιά. Τα μεγάλα έργα έχουν παγώσει, στον πολυδιαφημισμένο «αναπτυξιακό» νόμο δεν έχει υπαχθεί ούτε ένα έργο. Το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων υποεκτελείται. Οι μπουλντόζες στο Ελληνικό κοντεύουν να καταντήσουν ανέκδοτο και ότι πως η εξέλιξη έργα προμηνύει την αρνητική πορεία της Οικονομίας συνολικά.

Με την περιστολή των δαπανών και τη μη καταβολή του μερίσματος σε 3 εκατ. πολιτών αποδείχτηκε, εξήγησε ο βουλευτής, ότι και στην περίοδο των εορτών και των εκπτώσεων είχαμε πολύ μεγάλη πτώση στον τζίρο.

Η οικονομία μας χρειάζεται τα μεγάλα έργα να επανεκκινήσουν όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Δηλαδή μια δαπάνη 4 δισ. ευρώ φέτος και του χρόνου η οποία αποστερείται από την οικονομία και να επανέλθει το σχέδιο που είχε βάλει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο τραπέζι για την αξιοποίηση μέρους του «μαξιλαριού» για να διαμορφωθεί δημοσιονομικός χώρος.

O κ. Παππάς τόνισε μεταξύ άλλων ότι έχουμε τέσσερις συνεχόμενους μήνες πτώση στην απασχόληση.