Ν. Παππάς: «Η πολιτική Μητσοτάκη φέρνει χαμηλά και μεσαία στρώματα ενώπιον μιας οδυνηρής πραγματικότητας» (ηχητικό)

«Η Ν.Δ. έχει καταθέσει έναν προϋπολογισμό, ο οποίος βρίσκεται δύο δισ. ευρώ πίσω από εμάς», ανέφερε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στον Real FM και τους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

Εξηγώντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας μείωσε τα απαιτούμενα πλεονάσματα στο 2,5% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το που εξελέγη, δυστυχώς για την ελληνική οικονομία και την Ελλάδα, τα επανέφερε στο 3,5%».

Όπως τόνισε, λόγω αυτής της «ανεξήγητης επιλογής του κ. Μητσοτάκη, τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα θα βρεθούν ενώπιον μιας οδυνηρής πραγματικότητας. Οι συνταξιούχοι δεν θα παίρνουν πλέον μέρισμα και 13η σύνταξη. Τα μεσαία στρώματα θα δουν αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και στις ασφαλιστικές εισφορές».

Πρόσθεσε επίσης ότι με τη μείωση των πλεονασμάτων θα είχε επιτευχθεί μείωση του κεντρικού συντελεστή ΦΠΑ και της προκαταβολής φόρου στο 50%, καθώς και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα μέχρι τις 20 χιλιάδες ευρώ. «Το πλέγμα μέτρων της Ν.Δ. θα επηρεάσει αρνητικά τη συνολική πορεία της οικονομίας», υπογράμμισε.

https://www.facebook.com/nikospappas66/videos/490219084956110/