Ν. Παππάς: Στόχος της διεύρυνσης να αγκαλιάσει τον κόσμο από την ριζοσπαστική Αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο

Την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία οφείλει να ανταποκριθεί στον ψηφισμένο στόχο της διεύρυνσης και να αγκαλιάσει τον κόσμο από την ριζοσπαστική Αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο, διατύπωσε ο Νίκος Παππάς μιλώντας στην συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος.

Σημείωσε μάλιστα, εκπέμποντας ενωτικό μήνυμα, πως το πολιτικό σχέδιο του κόμματος στηρίζεται σ’ αυτόν τον στόχο αναφέροντας πως «όλοι θα κριθούμε από το εάν θα ανταποκριθούμε στον μετασχηματισμό του σε μία παράταξη που θα αγκαλιάζει τον χώρο που κινείται από την ριζοσπαστική αριστερά και φθάνει ως το προοδευτικό κέντρο. Ως εκ τούτου ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε πως «όσοι δείχνουν δυσφορία και μιλούν για κεντροαριστερή μετατόπιση του κόμματος καθώς ενέκριναν την διακήρυξη που ψηφίστηκε ομόφωνα πέρυσι το Φθινόπωρο».

Κατά τον Νίκο Παππά, οργανωτική προϋπόθεση για να φθάσει ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία στον στόχο είναι το άνοιγμα σε επιμελητήρια, αυτοδιοίκηση και συνδικάτα, ενώ όπως ανέφερε υπάρχουν και προγραμματικές προϋποθέσεις που συμπυκνώνονται : Στην συγκρότηση ενός προγράμματος έξω από τα μνημονιακά απόνερα, στην παραδοχή πως το «μαξιλάρι, αν ήμασταν έξω από τα μνημόνια θα ήταν μικρότερα, στην μη ισχύ του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και στην απόρριψη κάθε προοπτικής προσφυγής στον ESM μαζί με την δυνατότητα παροχής ρευστότητας από τις τράπεζες στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με ταυτόχρονη ενεργοποίηση δημόσιας τράπεζας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο στόχος θα επιτευχθεί και με την πολιτικοποίηση της συζήτησης για τον μετασχηματισμό , σχολιάζοντας πως οι διαφοροποιήσεις ως προς την διεύρυνση συμβάλλουν στην πολιτική κουβέντα.

Ο τομεάρχης Οικονομίας ευχήθηκε καλή δύναμη στους «συντρόφους που αναλαμβάνουν νέα καθήκοντα» εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι θα συμβάλλουν στην οικοδόμηση ενωτικού κλίματος στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.