Ν. Παππάς: Το χειρότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να κρύψουμε τις πολιτικές μας διαφορές κάτω από το χαλί

Την πρόταση του να ψηφίζουν και οι φίλοι του κόμματος, επανέλαβε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη του στον ρ/σ Real Fm.

«Ψηφίζει η βάση, ψηφίζουν όλα τα μέλη μέχρι στιγμής, αλλά νομίζω μπορούν να υπάρξουν πρόνοιες ούτως ώστε να ψηφίσουν και οι φίλοι. Άνθρωποι, δηλαδή, οι οποίοι δεν θέλουν να είναι στο μητρώο των μελών, αλλά να είναι απλώς φίλοι του κόμματος -υπάρχει η πρόβλεψη για μητρώο φίλων», είπε ο κ. Παππάς. «Νομίζω ότι και αυτή η πρόταση μπορεί να υλοποιηθεί. Υπάρχουν και οι τεχνολογικές υποδομές και αν υπάρχει και η πολιτική βούληση θα συμβάλει ώστε να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή», πρόσθεσε.

Σχετικά με τις υποψηφιότητες, είπε ότι «καμία εμπλοκή δεν έχουμε» και πως «ο κάθε υποψήφιος έχει την ατζέντα του». Σημείωσε ότι «το μείζον ζήτημα είναι να επικαιροποιήσουμε και να ενισχύσουμε την ταυτότητα, την οποία προσδιορίσαμε το 2019, που λέει ότι είμαστε η παράταξη που συσπειρώνει πολίτες από την αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο. Η παράταξη που είναι το σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη».

Σχολίασε ότι είναι θεμιτό και καλοδεχούμενο το ότι «έχουν ακουστεί διαφορετικές απόψεις σε σχέση με αυτό» και πως «πρέπει να γίνει ενώπιον του λαού αυτή η συζήτηση». «Το χειρότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να κρύψουμε τις πολιτικές μας διαφορές κάτω από το χαλί, διότι αν το κάνουμε αυτό θα δώσουμε την εικόνα ότι απλώς πάμε να κάνουμε μια εσωτερική διευθέτηση θέσεων εντός του κόμματός μας», είπε. «Σε ό,τι με αφορά η 7η του Σεπτέμβρη είναι η μέρα της δημόσιας τηλεοπτικής συζήτησης», ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν ξέρει αν υπάρχουν «αρνήσεις οριστικές» και πως όμως θεωρεί ότι «είναι υποχρέωσή μας να γίνει». «Διότι, όπως έχω χρόνο να συζητώ μαζί σας τώρα ή όπως βρήκα χρόνο να είμαι στο Ρέθυμνο ή η Έφη Αχτσιόγλου να είναι στη δική της περιοδεία ή να κάνει τη δική της εμφάνιση ή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Στέφανος Τζουμάκας, ο Στέφανος Κασσελάκης το ίδιο, να βρίσκουμε δηλαδή χρόνο για όλα αυτά και να μην βρίσκουμε τον χρόνο να κάτσουμε να συζητήσουμε ενώπιον του λαού για το τι πιστεύει ο καθένας για το αύριο της παράταξης, αλλά κυρίως και της χώρας», πρόσθεσε.

Μιλώντας στον ρ/σ «Στούντιο Ρέθυμνο 98», ο κ. Παππάς ανέφερε ότι «η μεσαία τάξη, λοιπόν, έκανε άλλες επιλογές λόγω λαθών δικών μας, λόγω μιας υπόνοιας διολίσθησης προς μια λογική, η οποία άφηνε κάπως θολό το αν οι δύσκολες πολιτικές που εφαρμόσαμε ήταν δική μας επιλογή». Συμπλήρωσε ότι «είχαμε και ατυχείς δηλώσεις των τελευταίων ημερών πριν τις πρώτες εκλογές, οι οποίες έστειλαν σωρηδόν κομμάτια της μεσαίας τάξης στο απέναντι στρατόπεδο». Σχολίασε ότι δεν μπορεί να διανοηθεί προοδευτική δύναμη «που λέει ότι εγώ θα εκπροσωπώ μόνο τη μισθωτή εργασία ή κυρίως και μόνο τη μισθωτή εργασία, διότι και η μισθωτή εργασία επηρεάζεται πάρα πολύ από το πολιτικό κλίμα το οποίο υπάρχει μέσα σε αυτές τις εστίες πολιτικής ζύμωσης που είναι και οι μικρές και μεσαίες τάξεις».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Πάπας Φραγκίσκος: Του χορηγήθηκε ξανά οξυγόνο – Το «ευχαριστώ» σε γιατρούς και πιστούς στο μήνυμά του
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φάμελλος από Ιωάννινα: Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να πέσει, γιατί δεν εξασφαλίζει τη δημοκρατία και τη διαφάνεια που απαιτούν οι πολίτες
23 Φεβρουαρίου, 2025
Εισαγγελική έρευνα για αναρτήσεις που προτρέπουν σε βιαιοπραγίες την ημέρα των συγκεντρώσεων για τα Τέμπη
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δύσκολος γρίφος ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία: Μεγάλος συνασπισμός ή τρικομματική λύση με διαπραγματεύσεις μηνών
23 Φεβρουαρίου, 2025
Συναγερμός στο Νοσοκομείο του Βόλου: Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε 30χρονη – Νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Του έκοψε κλήση τροχονόμος και τον χτύπησε με το φορτηγό – Απίστευτο περιστατικό στην Καλαμαριά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός – Κολυδάς: Μετά τα χιόνια και το κρύο έρχονται πολλές βροχές Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη – Ανεβαίνει η θερμοκρασία
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Β. Καλογήρου: Ζητήθηκε ταχύτερη διεκπεραίωση των τοξικολογικών εξετάσεων και στοιχεία για ενδεχόμενη φαρμακευτική αγωγή
23 Φεβρουαρίου, 2025
Λέκκας για σεισμούς: «Θα είναι μια μακρόσυρτη ακολουθία – Το φαινόμενο ανέδειξε τα χρόνια προβλήματα της Σαντορίνης»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία – εκλογές: Οι αγορές προεξοφλούν σχηματισμό κυβέρνησης και προσβλέπουν στην ανάκαμψη της οικονομίας
23 Φεβρουαρίου, 2025