Ν. Ρωμανός στο newsique: Για πρώτη φορά τέθηκαν τα πράγματα στην Τουρκία όπως έπρεπε – Το σχόλιο για Διαματάρη

«Για πρώτη φορά τέθηκαν τα πράγματα στην απέναντι πλευρά όπως έπρεπε να τεθούν» ανέφερε στο newsique.gr ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, σχολιάζοντας  τη συνάντηση πρωθυπουργού, Κυριάκου , με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ .

Ο Νίκος Ρωμανός τόνισε αρχικά πως «ήταν η πρώτη φορά που η ελληνική πλευρά λέει τα πράγματα με το όνομά τους και τα βάζει στο τραπέζι όπως είναι, χωρίς να τα ωραιοποιεί και χωρίς φοβικότητα. Προφανώς υπάρχουν διαφωνίες και δυσκολίες, όπως ξέρουμε όλοι, ωστόσο υπάρχει ανάγκη για μία εθνική γραμμή που θα στηριχθεί από όλους. Από την άλλη, νομίζω ότι δεν μπορούμε να μειώσουμε την αξία του γεγονότος ότι για πρώτη φορά τέθηκαν τα πράγματα όπως έπρεπε να τεθούν στην απέναντι πλευρά».

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ότι «αυτό έχει σημασία γιατί είναι εμφανής η αλλαγή στρατηγικής και η προσπάθεια να παραμείνουμε αφενός η μεγάλη δύναμη σταθερότητας στην περιοχή, χωρίς όμως να είμαστε μια ζωή τα “καλά παιδιά” που θα φοβούνται να πουν το αυτονόητο».

Αναφορικά με την παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη, σχολίασε ότι «είναι ένα γεγονός που δείχνει και πάλι τη διαφορά μας με νοοτροπίες του παρελθόντος. Αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση δόθηκαν εξηγήσεις και θα μπορούσε το θέμα να θεωρηθεί λήξαν, για να υπογραμμίσουμε ότι δεν είμαστε ίδιοι με τους προηγούμενους, ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση για λόγους ευθιξίας του Υπουργού».