Ν. Σμύρνη: Εικόνες-ντροπή με ξύλο της ΕΛ.ΑΣ. σε πολίτη – Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι – Διατάχθηκε έρευνα

«Ντου» στο Άλσος Νέας Σμύρνης πραγματοποίησε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με καταγγελίες «χωρίς κανένα πρόσχημα, η αστυνομία άρχισε να βάζει πρόστιμα σε μια οικογένεια».

Επίσης, αναφέρεται ότι σε άλλο σημείο του Δήμου, στην πλατεία αυτή τη φορά, εμφανίστηκε η «ΟΠΚΕ με αυτόματα όπλα μέσα στην πλατεία, ενώ η αστυνομία κυνήγησε νεαρό που τραβούσε βίντεο μέχρι το Άλσος και τον συνέλαβε», ενώ μέσα από διάφορα βίντεο που διακινούνται στο διαδίκτυο οι πολίτες καταγγέλλουν μεγάλη και αναίτια αστυνομική βία.

 

https://twitter.com/Theurgia_Goetia/status/1368553554215120899

 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοίνωση για όσα διαδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη το μεσημέρι της Κυριακής εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

«Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς. Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα».

Τα βίντεο που σοκάρουν: Αστυνομικοί χτυπούν πολίτη

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φαίνονται αστυνομικοί να έχουν ακινητοποιήσει πολίτη και να τον χτυπούν με τα γκλοπ ενώ όσοι είναι τριγύρω τους λένε να σταματήσουν.

Δείτε τα βίντεο που σοκάρουν:

Πορεία μετά το «ντου»

Επεισόδια σημειώθηκαν στους δρόμους της Νέας Σμύρνης όπου διεξήχθη πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα προηγήθηκαν στην πλατεία της πόλης.

Τα επεισόδια έγιναν σε διάφορα σημεία με αστυνομικούς και διαδηλωτές να συγκρούονται και τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Στην πορεία που έγινε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με προορισμό το αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης, ο κόσμος φώναζε συνθήματα κατά της αστυνομικής τρομοκρατίας, του υπουργού ΠΡΟΠΟ Μ. Χρυσοχοΐδη και της πολιτικής της κυβέρνησης.

ΣΥΡΙΖΑ: Η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες

Ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει την επίθεση αστυνομικών κατά πολιτών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες» καταλήγοντας ότι «Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σήμερα το απόγευμα η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί οι αστυνομικοί ασκούν βία πρωτοφανούς αγριότητας προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες έκπληκτων περαστικών. Ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών.

Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω στους πολίτες.

Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα.

Φωτογραφία: @Nikos Christofakis

-Ad-