Ν.Βουδούρης: Κρίσιμο διάστημα για τη συνύπαρξη γρίπης-κορονοϊού – Οι συμβουλές στους γονείς

Τα σχολεία άρχισαν και οι πρώτες ιώσεις έκαναν την εμφάνισή τους!

Σε συνδυασμό με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, η ανησυχία των γονέων αυξάνεται.

Ο έμπειρος παιδίατρος, συντονιστής του νεογνολογικού τμήματος του νοσοκομείου Μητέρα, Δρ. Νικόλαος Βουδούρης απαντά σε καίρια ερωτήματα με αφορμή την τελευταία έξαρση των ιώσεων και του covid -19 στις παιδικές ηλικίες.

Μεταξύ άλλων τονίζει ότι τα συμπτώματα της γρίπης μοιάζουν με αυτά του κορονοϊού. Τα κύρια είναι: πυρετός, βήχας, πόνος στα κόκκαλα. Αυτό που διαφοροποιεί τις δύο ιώσεις είναι η ένταση των συμπτωμάτων, αλλά και το τεστ, καθώς πλέον υπάρχει και τεστ για τη γρίπη. «Πρακτικά, ένας γονιός μόνο με τα τεστ μπορεί να διαγνώσει την ίωση», ανέφερε ο κ. Βουδούρης.

Τι κάνουμε όταν το παιδί νοσήσει

«Θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι για δύο 24ωρα και χωρίς πυρετό. Να τρώσει ισορροπημένα υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και να πίνει γάλα. Αν κάποιο παιδί έχει χαμηλό ανοσοποιητικό, τότε δίνουμε συμπληρώματα», συμβουλεύει ο έμπειρος παιδίατρος.

Απαραίτητος ο εμβολιασμός

Αναφορικά με το πρόγραμμα των εμβολιασμών, ο συντονιστής του νεογνολογικού τμήματος του νοσοκομείου Μητέρα θεωρεί ότι τα παιδιά κινδυνεύουν να σοσήσουν σοβαρά από «παραδοσιακές» ασθενείς, οι οποίες με τη συνύπαρξη γρίπης και κορονοϊού να φέρουν ένα τοξικό μείγμα, που μπορεί να είναι επιβλαβές για όλη τη ζωή των παιδιών.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη: