Ν.Βουδούρης-Νέα σχολική χρονιά: Οι εξετάσεις, τα εμβόλια και όσα πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Χρήσιμες απάντήσεις ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά και τον χειμώνα, έδωσε ο Νικόλαος Βουδούρης, Παιδίατρος, Συντονιστής Νεογνολογικού Τμήματος ΜΗΤΕΡΑ.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις και οι αναλυτικές απαντήσεις, όπως τις παρουσίασε σε βίντεο στο tiktok:

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς το τι πρέπει να κάνουν οι γονείς;
Εξετάσεις αίματος, εξέταση από οφθαλμίατρο, από οδοντίατρο, από καρδιολόγο και από ορθοπεδικό.

Κάθε πότε πρέπει να γίνονται οι εξετάσεις αίματος;
Οι εξετάσεις αίματος στα άτομα που έχουν προβλήματα πρέπει να γίνονται ετησίως, κάθε χρόνο, σαν προληπτικός έλεγχος κάθε δύο χρόνια.

Και με τα εμβόλια τι γίνεται; Για πείτε μας.
Εμβόλια έχουν ξεχαστεί λόγω της κρίσης του Κολωνακίου. Έχουν ξεχαστεί πολλά εμβόλια, άρα ελέγχουμε το βιβλιάριο υγείας των εμβολίων, το βιβλιάριο εμβολιασμών και βλέπουμε ό, τι έχει παραμεληθεί να τηρηθεί σωστά για να μην αρρωστήσουν τα παιδιά μας από σοβαρές ασθένειες.

Αντιγριπικό εμβόλιο; Ποια παιδιά κάνουν;
Αντιγριπικό εμβόλιο ενόψει του χειμώνα; Συνιστάται να κάνουν ειδικές ομάδες παιδιών. Τα παιδιά που έχουν άσθμα, που έχουν χρόνια νοσήματα, αλλά καλό θα ήταν τα παιδιά από 6 μηνών μέχρι 6 χρονών να εμβολιαστούν γιατί έχουν είναι πιο ευάλωτα στις ιώσεις και στον ιό της γρίπης.

Κάποια συμβουλή που έχετε να δώσετε για τους γονείς;
Η συμβουλή είναι να προσέχουν τα παιδιά τους, να ξυπνάνε νωρίτερα και να κάνουν ένα καλό πρωινό μαζί τους και να έχουν μια συναισθηματική επαφή το πρωί πριν φύγουν στο σχολείο, αλλά ταυτόχρονα να τρώνε καλό πρωινό που θα δώσει ενέργεια και δύναμη για να βγάλουν τη μέρα τους πιο αποτελεσματικά.

Δείτε το βίντεο:

@nikosvoudouriss #προληψη #γιατρος #παιδια #παιδιατρος #εξετασεις #αιμα #checkup #ομαδα #οφθαλμιατρος #ασφαλεια #νικοςΒουδουρης👨🏼‍⚕️ #καρδια #καρδιολογος #ορθοπεδικός #λορδωση #μαια #νοσηλευτης #διατροφηever #υγεια #εμβολιο #γριπη #covid19 #ανοσοποιητικοσύστημα #χορτοφαγικα #βιταμινες #σιδηρος #οικογενεια #αγαπη @Mellnaim @stauroulazwgrafou ♬ πρωτότυπος ήχος – ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ- ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ