Ν. Βούτσης: «Η ρητορική περί λαθραίων ανθρώπων έχει τεθεί εκτός κοινοβουλίου»

«Η ρητορική περί λαθραίων ανθρώπων έχει τεθεί εκτός κοινοβουλίου» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, απαντώντας στα όσα είχε πει ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Η ρητορική περί λαθραίων ανθρώπων, περί λαθροεισβολέων και περί λαθρομεταναστών την προηγούμενη τετραετία είχε τεθεί εκτός Κοινοβουλίου από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου», ανέφερε αρχικά ο κ. Βούτσης με αφορμή τη ρητορική του Κυριάκου Βελόπουλου για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Σήμερα επανέρχεται εδώ και η επικίνδυνη ρητορική “αν θέλετε τους μετανάστες να τους πάρετε σπίτι σας”. Η ελληνική κοινωνία από τη δεκαετία του 1990 ενσωμάτωσε πάνω από 600.000 μετανάστες με σπίτια και εργασία.

Μέσα στην κρίση τα κύματα αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα ήταν τεράστια: και στα σπίτια τους, και σε κοντινά ξενοδοχεία και σε εγκαταστάσεις, και με φαγητό και με συμπαράσταση και στους δρόμους και παντού.

Δείτε τη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΕΔΑ που χτυπάει καμπανάκι για άμεση μετεγκατάσταση στον ενδοχώρα, 1% σε κάθε Νομό με ανοιχτά τα αυτιά στα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.

Να φύγουμε από τις έμμεσες προτροπές για βία. Είδαμε προχθές ξανά τάγματα εφόδου. Την ώρα που η δίκη της Χρυσής Αυγής εξελίσσεται και σε δυο μήνες τελειώνει, με 82 περιστατικά τέτοιου είδους στο παρελθόν, το να εμφανίζονται Τάγματα Εφόδου απ΄εξω από τη Λέσβο που τρομοκρατούσαν τους πάντες και απειλούσαν όλα τα μαγαζιά είναι καταδικαστέο».