«Να μας πει η κυβέρνηση με ποια πρόσωπα θα αναπληρώσει κυβερνητικά στελέχη, ώστε να αποφευχθεί σύγκρουση συμφερόντων»

To ΜΕΡΑ25, σχολιάζοντας τις ρυθμίσεις τις οποίες περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου για το Επιτελικό Κράτος τονίζει ότι «μελετώντας το νομοσχέδιο για το Επιτελικό Κράτος που κατέθεσε τα μεσάνυχτα η κυβέρνηση, διαβάζουμε στο άρθρο 72 που τιτλοφορείται «Διαδικαστικές υποχρεώσεις για την αποφυγή σύγκρουσης συμφερόντων», πως τα μέλη της κυβέρνησης, μεταξύ άλλων, πρέπει να δηλώσουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες κατά την τελευταία τριετία, για την αποφυγή σύγκρουσης συμφερόντων κατά την άσκηση των ανατεθειμένων καθηκόντων τους».

«Βέβαια, παρακάτω διαβάζουμε πως αυτό δεν αποτελεί λόγο απόρριψης αλλά αναπλήρωσης, αναφορικά με τα καθήκοντά τους που υφίστανται σύγκρουση συμφερόντων.

Περιμένουμε λοιπόν από την κυβέρνηση να δηλώσει σήμερα, ποιο πρόσωπο θα αναπληρώσει τον υφυπουργό Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής σε σχέση με το «Ελληνικό», μια επένδυση με τεράστια περιβαλλοντικά ζητήματα, που η εταιρεία – στην οποία εργαζόταν μέχρι και πριν μερικές εβδομάδες ο κ. Οικονόμου – ασκούσε και ασκεί πιέσεις να διευθετηθούν υπέρ της.

Επίσης, το ίδιο περιμένουμε και για τον υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, μέχρι πρότινος γενικό διευθυντή του ΣΕΒ, ο οποίος μάλλον θα πρέπει να αναπληρώνεται πολύ συχνά, μιας και η θέση του στην κυβέρνηση του δίνει τη δυνατότητα να εμπλέκεται σε πληθώρα ζητημάτων – εργασιακά, εργοδοτικές και εργασιακές εισφορές, περιβάλλοντος κλπ – ζητήματα που παραδοσιακά ο ΣΕΒ πιέζει να γείρουν υπέρ του.

Αναμένουμε», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

-Ad-