«Να βρεθούν οι ηθικοί αυτουργοί» – Ξεσπά η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ

Η μοναδική δικαίωση για την οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ είναι να βρεθούν οι ηθικοί αυτουργοί της εν ψυχρώ εκτέλεσης.

«Θέλω να βρεθούν οι εντολείς. Αυτοί που έδωσαν την εντολή. Αυτό και τίποτα άλλο», είπε η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ.

«Εγώ περιμένω μία δικαίωση για τον αδελφό μου. Σήμερα ζούμε την πρώτη μέρα της δολοφονίας του αδελφού μου ξανά, περιμένουμε δικαίωση», ανέφερε η αδερφή του δημοσιογράφου.

Το δικαστήριο εκφώνησε τον κατάλογο των μαρτύρων και διαπιστώθηκε ότι απουσίαζαν αστυνομικοί, μάρτυρες στην υπόθεση, για τους οποίους το δικαστήριο υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, ζήτησε τη βίαιη προσαγωγή τους.

«Πολλοί από τους μάρτυρες σήμερα απουσιάζουν, αυτό για εμάς είναι ένα κακό δείγμα γραφής και δικαίως διέταξαν την βίαιη προσαγωγή τους την επόμενη φορά», είπε ο Αντώνης Ξυλουργίδης, δικηγόρος της συζύγου του Γιώργου Καραϊβάζ.

Με τον Απόστολο Λύτρα στη φυλακή, δικηγόρο της χήρας του Γιώργου Καραϊβάζ, το αίτημα του δικηγόρου του κατηγορούμενου για αναβολή και την απουσία των μαρτύρων αστυνομικών, η δίκη για την εκτέλεση του δημοσιογράφου πήρε τελικά αναβολή για τις 5 Ιουλίου.

«Ο Γιώργος Καραϊβάζ σήμερα είναι εδώ μαζί μας. Εμείς θα υποστηρίξουμε τη μνήμη του, τον δίκαιο αγώνα του σε βάρος αυτών που φαίνεται ότι τέλεσαν την ανθρωποκτονία για τους λόγους που αυτοί ξέρουν», συμπλήρωσε ο κ. Ξυλουργίδης.

Η σύζυγος, η μητέρα και η αδελφή του Γιώργου Καραϊβάζ ήταν εκεί για να κοιτάξουν κατάματα τους δύο κατηγορούμενους που φέρεται να εκτέλεσαν τον άνθρωπό τους.

«Τους αντίκρισα, αισθάνθηκα μίσος και όχι μούδιασμα, μίσος για αυτούς τους ανθρώπους. Εύχομαι η δικαιοσύνη να τους τιμωρήσει όπως τους αξίζει», είπε η αδερφή του Γιώργου Καραϊβάζ.

Στα ίχνη του ηθικού αυτουργού

Οι Αρχές μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου στους λογαριασμούς του 40χρονου bodybuilder και του 48χρονου αδελφού του, εντόπισαν συνολικά εμβάσματα ύψους 1.000.000€, χρήματα που δεν δικαιολογούνται.

Εκτιμάται ότι είναι μέρος από την αμοιβή για το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο και αντίστοιχες πληρωμές για εκτελέσεις άλλων που φέρεται να συνδέονται οι ίδιοι κατηγορούμενοι.

Τα εμβάσματα φέρεται να τα έχουν στείλει εταιρίες φυσικών προσώπων και offshore. Μέρος από αυτά τα ποσά φαίνεται να κατατέθηκαν από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ υπάρχει έμβασμα το οποίο φέρεται να εστάλη από εταιρία των ΗΠΑ.

Από που «έφυγε» το 1 εκατ. ευρώ

Μετά από αυτά τα στοιχεία διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για να αποκαλυφθεί ο ηθικός αυτουργός πίσω από τη δολοφονία.

Έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του εξωτερικού να ενημερώσουν τις αντίστοιχες ελληνικές Αρχές για τα στοιχεία του φυσικού προσώπου που κατέθεσε τα εμβάσματα.

Ο Αντώνης Ξυλουργίδης, δικηγόρος της συζύγου του Γιώργου Καραϊβάζ, μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο τόνισε:

«Όσοι νόμιζαν ότι με αχυρανθρώπους ή ότι με μία οικονομική δυνατότητα που μπορεί να υπήρχε ότι θα κλείσουν στόματα και θα σταματήσει η έρευνα πλανώνται πλάνην οικτρά».