Ναγκόρνο – Καραμπάχ: Τρεις άμαχοι Αρμένιοι νεκροί

Τον θάνατο τριών αμάχων στο Μαρτακέρτ, μια πόλη που βρίσκεται στην αποσχισθείσα περιοχή του Ναγκόρνο – Καραμπάχ εντός του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσαν οι Αρχές της Αρμενίας. Οι νεκροί καταγράφηκαν έπειτα από επίθεση των αζέρικων δυνάμεων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Armenpress

Οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και των αυτονομιστών του Ναγκόρνο – Καραμπάχ, που στηρίζονται από την Αρμενία, συνεχίζονται σήμερα για τέταρτη ημέρα, σε μια περιοχή όπου έχουν συμφέροντα και επιρροή αντίπαλες δυνάμεις.

Οι μεγάλες δυτικές πρωτεύουσες κάλεσαν σε τερματισμό των εχθροπραξιών, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται -τουλάχιστον προς το παρόν.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προειδοποίησε σήμερα το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία κατά «των παραβιάσεων των δικαιωμάτων των αμάχων τα οποία προστατεύονται βάσει της Ευρωπαϊκής Σύμβασης» για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το ΕΔΑΔ ζήτησε από τις αντιμαχόμενες πλευρές στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ «να αποφύγουν να λάβουν κάθε μέτρο, κυρίως στρατιωτικές ενέργειες, που ενδέχεται να προκαλέσουν παραβιάσεις των δικαιωμάτων των αμάχων».

-Ad-