ΝΑΤΟϊκή βόμβα ενός τόνου εξουδετερώθηκε στην πόλη Νις

«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες βόμβες που έχουμε απενεργοποιήσει μέχρι σήμερα. Είναι ένα ισχυρό φονικό όπλο», δήλωσε ο Λούκα Τσάουσιτς, βοηθός υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής του Τμήματος αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης.

Βόμβα ενός τόνου η οποία είχε μείνει από τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς κατά της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας το 1999, μεταφέρθηκε με ασφάλεια εκτός της πόλης Νις. Η βόμβα εντοπίστηκε σε εργοτάξιο του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου στη Νις κατά τη διάρκεια εργασιών ανάπλασης.

Οι αρχές κινητοποιήθηκαν και σήμερα το πρωί εκκενώθηκε όλος ο πληθυσμός γύρω από το πάρκο. Η βόμβα εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς και μεταφέρθηκε με φορτηγό έξω από την πόλη. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας, πρόκειται για βόμβα 1.000 κιλών, με 430 κιλά εκρηκτική γόμωση. Η βόμβα θα καταστραφεί με υπόγεια τεχνητή έκρηξη, σε ελεγχόμενο χώρο, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ταυτόχρονα καλούνται όλοι οι κάτοικοι της περιοχής να επιστρέψουν στα σπίτια τους.