(AP Photo/Misha Japaridze, File)

Ναβάλνι: «Έδωσαν 3 ώρες τελεσίγραφο στη μητέρα του για την κηδεία του»

Ο εκπρόσωπος τύπου του εκλιπόντος Αλεξέι Ναβάλνι δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές αρχές είπαν στη μητέρα του ότι ο γιος της πρέπει να ταφεί στην αποικία κρατουμένων όπου πέθανε εκτός αν συμφωνήσει εντός τριών ωρών να τον θάψει χωρίς να γίνει δημόσια κηδεία.

Η μητέρα του Ναβάλνι, Λουντμίλα, κατηγόρησε χθες τους Ρώσους ανακριτές ότι την «απειλούν» να κηδέψει το παιδί της κρυφά χωρίς καν την παρουσία συγγενών.

Όπως ανέφερε σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, της επέτρεψαν να δει τη σορό του γιου της υπό τον όρο να τον κηδέψει κρυφά.

«Με κοίταξαν στα μάτια και μου είπαν ότι θα κάνουν κάτι στη σορό του γιου μου, αν δεν δεχτώ να τον κηδέψω κρυφά. Δεν συμφωνώ με αυτό. Θέλω όλοι εσείς που αγαπάτε τον Αλεξέι και βιώσατε τον θάνατο του ως προσωπική τραγωδία, να έχετε την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσετε» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η μητέρα του, σύμφωνα με το Sky News.

Η ομάδα του Ναβάλνι λέει πως το πιστοποιητικό θανάτου του γράφει ότι πέθανε από φυσικά αίτια

Η ομάδα του επικριτή του Κρεμλίνου ανακοίνωσε σήμερα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι το πιστοποιητικό θανάτου του πολιτικού της αντιπολίτευσης γράφει ότι πέθανε από φυσικά αίτια.

Ο ηλικίας 47 ετών Ναβάλνι πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε σωφρονιστική αποικία της Αρκτικής και η ομάδα και η οικογένειά του ισχυρίστηκαν ότι το Κρεμλίνο τον δολοφόνησε, έναν ισχυρισμό που το Κρεμλίνο απέρριψε με οργή.