ΝΔ για διοικητές νοσοκομείων: «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να διορθώσουμε αστοχίες»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε ως διοικητές νοσοκομείων ανθρώπους με τέσσερα (4) πλαστά πτυχία, όπως στο Κρατικό Νίκαιας και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ δίχως κανένα πτυχίο, όπως στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και διέλυσε τη Δημόσια Υγεία δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στην κυβέρνηση», τονίζει η ΝΔ, απαντώντας σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

«Οι Έλληνες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και μπορούν να κρίνουν πώς στελεχώνει το κράτος η ΝΔ και τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι διοικητές που διορίστηκαν στα νοσοκομεία θα υπογράψουν συμβόλαια με ρήτρα αποδοτικότητας με ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους. Θα αξιολογούνται για το έργο τους κάθε 3 μήνες και από αυτό και μόνο θα κρίνονται. Όποιος κρίνεται ανεπαρκής θα απολύεται και μάλιστα δίχως καμία απολύτως αποζημίωση», συνεχίζει η Πειραιώς και σημειώνει: «Περιπτώσεις αστοχιών η δική μας κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να διορθώσει όπως έκανε σήμερα. Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία θα αλλάξει. Οι αλλαγές που ξεκίνησαν από το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσουν και οι πολίτες βλέπουν ήδη την διαφορά».

Τι ανέφερε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ

Να ζητήσει τις παραιτήσεις των 111 «άριστων» και του «υπουργού των ρουσφετιών», όπως χαρακτηρίζει τον κ. Κικίλια, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από τον πρωθυπουργό.

«Η ντροπή του κ. Μητσοτάκη δεν ξεπλένεται με την παραίτηση του ηλικιωμένου πολιτευτή της ΝΔ, που διορίστηκε διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας, με μόνο προσόν την κομματική του θέση και την υπόσχεση που παραδέχθηκε δημόσια ότι του είχε δώσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, σχολιάζει, «αυτό είναι μόνο ένα από τα 112 ρουσφέτια του σε κομματάρχες της ΝΔ».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ακόμη ότι ο κ. Μητσοτάκης «ξέχασε» τον «διοικητή – κουμπάρο του βουλευτή του στην Καστοριά», τους προέδρους των ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας, τη «σύζυγο δημοσιογράφου που τον λιβανίζει εδώ και 4 χρόνια».

«Μία παραίτηση αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό της “αναξιοκρατίας” και του κράτους των “αρίστων” του ρουσφετιού που εγκαθιδρύει η ΝΔ», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «με μία παραίτηση το μόνο που προσπαθεί είναι να ρίξει στάχτη στα μάτια όσων τον πίστεψαν για τη δήθεν αξιοκρατία και να τους αποπροσανατολίσει από το πλιάτσικο που έχει ξεκινήσει σε βάρος της δημόσιας Υγείας και των φορολογουμένων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει το ερώτημα αν θα παραμείνουν στις θέσεις τους «οι υπόλοιποι 111 αποτυχημένοι πολιτευτές, κουμπάροι, σύζυγοι και συγγενείς, που το μόνο κοινό που έχουν εκτός από την κομματική ταυτότητα της ΝΔ, είναι πως είναι παντελώς άσχετοι με το χώρο της Υγείας».

Στο ίδιο πνεύμα ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «επειδή το ελληνικό Δημόσιο είναι πολύ μικρό ως φαίνεται για να χωρέσει τα ρουσφέτια του κ. Μητσοτάκη, το μόνο που έχει να κάνει, είναι να ζητήσει ακόμα 112 παραιτήσεις. Αυτές των 111 “αρίστων” που διόρισε και του Υπουργού των ρουσφετιών, κ. Βασίλη Κικίλια».

-Ad-