ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: Ασταμάτητος «πόλεμος» και φαρμακερές ατάκες για τα τα «c» και «k»

Βόρεια Μακεδονία: Συνεχίζεται ο «πόλεμος» ανακοινώσεων και διαρροών μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα «c» και «k».

Βόρεια Μακεδονία: Η αρχή έγινε το πρωί της Παρασκευής όταν ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε με ειρωνικό τρόπο την άσκηση εξωτερικής πολιτικής από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Με «μπαγάσα» απάντησε και ο σε Τσίπρα!

«Ο κ., όπως κυβέρνησε, έτσι κάνει κι αντιπολίτευση: στο γόνατο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με αφορμή ανάρτηση του προέδρου του .
Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν συμφωνεί σε οποιοδήποτε κείμενο που δεν αναφέρεται ρητά στην τήρηση των υποχρεώσεων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία.

«Για τον κ. Τσίπρα είναι “ψιλά γράμματα” αυτά. Όχι όμως για τους Έλληνες. Γι’ αυτό και οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ απείχαν από την ψηφοφορία. Αλλά, ο κ. Τσίπρας δεν μένει μόνο σε αυτό. Αναφέρεται στην ανάρτησή του σε “Βορειομακεδόνες”, ενώ ο ίδιος έχει υπογράψει στη Συμφωνία των Πρεσπών να λέγονται “Μακεδόνες”. Σκέτο. Ούτε στον ίδιο δεν αρέσει η συμφωνία του; Ποιον κοροϊδεύει ο μπαγάσας*;

* μπαγάσας (σκωπτικό) = κατεργαράκος, επιτήδειος», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Χαρίτσης σε Πέτσα: «Κουβέντα για την αστειότητα να αλλάξουν το c με το k»

«Τώρα θυμήθηκε η Ν.Δ. την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία; (…) Γιατί δεν κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ τροπολογία, όπως έκαναν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, αλλά προτίμησαν να αποδράσουν δια της αποχής;», τονίζει μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Ο Αλ. Χαρίτσης δήλωσε συγκεκριμένα απαντώντας στην προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να δικαιολογήσει την αποχή των ευρωβουλευτών της ΝΔ από την ψηφοφορία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία:

«Ο κ. Πέτσας καλό θα ήταν να μην τα κάνει χειρότερα για τον κ. Μητσοτάκη. Τώρα θυμήθηκε η Ν.Δ. την Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία; Ήταν η κυβέρνηση της Ν.Δ. που μέσα σε τρεις μήνες άλλαξε τη θέση της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να ενταχθούν “πακέτο” Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία. Πού ήταν τόσους μήνες λοιπόν η σπουδή της κυβέρνησης για τη μειονότητα; Ούτε διαπραγματεύθηκε με τα Τίρανα, ούτε αξιοποίησε τα συμπεράσματα του Συμβουλίου του Ιουνίου που κατοχύρωνε τα δικαιώματα της μειονότητας. Και γιατί δεν κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ τροπολογία, όπως έκαναν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, αλλά προτίμησαν να αποδράσουν δια της αποχής; Προφανώς, για να μην ενοχληθεί η ακραία συνιστώσα της ΝΔ.

Επίσης, ο κ. Πέτσας θα ήταν καλό να είναι πιο προσεκτικός. Δεν αρκεί η κυβίστηση της ΝΔ, που τώρα λέει ότι θα τηρήσει και θα τιμήσει την «προδοτική» Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν γνωρίζει ότι, με βάση τη Συμφωνία αλλά και τις συνταγματικές αλλαγές που έκανε η Βόρεια Μακεδονία, οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο Βορειομακεδόνες, ανεξάρτητα από το πώς αυτοί αυτοπροσδιορίζονται;

Το χειρότερο όμως, είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είπε κουβέντα για την ταμπακιέρα. Δεν είπε κουβέντα για την αστειότητα να αλλάξουν το C με το K στο Macedonia και να νομίζουν πως έλυσαν έτσι το ζήτημα των εμπορικών σημάτων που υπάρχει εδώ και δεκαετίες.

Τι να πει άλλωστε; Γελάνε και οι πέτρες με την άγνοια και την προχειρότητα τους».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ να κοιτάξουν την ανακοίνωση για τα μακεδονικά προϊόντα τα fake news που επικαλούνται»

«Επειδή προφανώς έχουν άλλες δουλειές και δεν τα παρακολουθούν, παραπέμπουμε τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ σε χθεσινή ανακοίνωση για τα μακεδονικά προϊόντα και τα fake news που επικαλείται» αναφέρουν πηγές της ΝΔ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης σημειώνουν: «Τον ενημερώνουμε επίσης ότι τα ξημερώματα της Κυριακής αλλάζει η ώρα».