ΝΔ: Το ΠΑΣΟΚ ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ και στον διαγωνισμό fake news

«Σήμερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σκέρτσος αποδόμησε 10 fake news της αντιπολίτευσης. Λίγες ώρες μετά, ο κ. Μάντζος, αποφάσισε να προσθέσει ένα ακόμα επιβεβαιώνοντας το μέγεθος της επικίνδυνης άγνοιας και της προχειρότητας που διακατέχει το ΠΑΣΟΚ. Ενημερώνουμε, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ για κάτι που θα έπρεπε να γνωρίζει, ειδικά αν θέλει να παριστάνει τη “σοβαρή” αντιπολίτευση!», αναφέρει ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Στις 30/12/2022 το ελληνικό Δημόσιο εισέπραξε 373,54 εκ. ευρώ ως έκτακτη εισφορά 90% από την αύξηση του μικτού περιθωρίου κέρδους των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, όπως αυτή υπολογίστηκε από τη ΡΑΕ, στο πλαίσιο της διεθνούς ενεργειακής κρίσης που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία το 2022. Για του λόγου το αληθές, το ποσό αυτό περιλαμβάνεται ως εισπραχθέν έσοδο για το 2022 στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Σταθερότητας 2023-2026 που έχει καταθέσει η χώρα μας στην ΕΕ, στη σελ. 20, γραμμή 12 υπό τον τίτλο «price cap mechanism and levy on electricity producers windfall profits» (επισυνάπτεται το σχετικό αρχείο). Λυπούμαστε πραγματικά που μετά τον διαγωνισμό νέων φόρων, το ΠΑΣΟΚ ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ και στον διαγωνισμό fake news!

Όσο για την επιμονή του ΠΑΣΟΚ να τιμωρήσει τους νέους και τις νέες Ελληνίδες με φορολόγηση των γονικών παροχών, επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για ατελέσφορο μέτρο που φρενάρει την αναδιανομή πόρων και ευκαιριών προς τη νέα γενιά αντί να τη διευκολύνει, όπως νομίζουν στο ΠΑΣΟΚ, καθώς μιλάμε για έναν φόρο που απέδιδε μόλις 26 εκ. ευρώ ετησίως στο δημόσιο ταμείο, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούσε ως σημαντικό αντικίνητρο στις μεταβιβάσεις ακινήτων και δωρεών σε χρήμα προς τους νέους στο ξεκίνημα της ζωής τους», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Απάντηση Ιράν στις απειλές Τραμπ: «Απερίσκεπτες και προκλητικές δηλώσεις»
17 Μαρτίου, 2025
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, Ιωάννη
17 Μαρτίου, 2025
Καιρός: Ραγδαία αλλαγή του καιρού από τις επόμενες ώρες
17 Μαρτίου, 2025
Μήνυση από γονείς θυμάτων των Τεμπών κατά του Εφέτη ανακριτή για στοιχεία που λείπουν – Η αναφορά σε εκρηκτική ουσία
17 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Ένταση και προσαγωγές σε διαμαρτυρία έξω από το θέατρο Αριστοτέλειον
17 Μαρτίου, 2025
«Είχα τη στολή για την δουλειά μου, είναι ψέμα ότι έκανα προσαγωγές» λέει ο 32χρονος fake αστυνομικός
17 Μαρτίου, 2025
Από τις παραλίες στις χιονοπτώσεις – «Βουτιά» του υδράργυρου ως και 2 βαθμούς
17 Μαρτίου, 2025
Τέμπη: Νέα ηχητικά ντοκουμέντα από το χάος λίγες ώρες πριν την τραγωδία – Έστελναν τρένα ανάποδα και στα τυφλά
17 Μαρτίου, 2025
Αλέξης Τσίπρας: «Το σημερινό καθεστώς οδηγεί την πατρίδα στα βράχια»
17 Μαρτίου, 2025
Οδύνη και οργή στη Βόρεια Μακεδονία – Ανατριχιαστικές μαρτυρίες για τη φονική πυρκαγιά
17 Μαρτίου, 2025