Νέα ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για Ασημακοπούλου: Ποιος έδωσε εντολή για παράδοση προσωπικών δεδομένων από το Υπουργείο Εσωτερικών στην ΝΔ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται ποιος έδωσε την εντολή για την παράδοση προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο Εσωτερικών στο κόμμα της ΝΔ.

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της διαρροής προσωπικών στοιχείων Ελλήνων του εξωτερικού και αξιοποίησή τους από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σε αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως η ομολογία της κυβέρνησης για την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός τεράστιου σκανδάλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η ομολογία της κυβέρνησης ότι από το υπουργείο Εσωτερικών παραδόθηκαν χιλιάδες emails με προσωπικά δεδομένα στη Νέα Δημοκρατία και ακολούθως στην ευρωβουλευτή της, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός τεράστιου σκανδάλου, οι πτυχές του οποίου δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί σε βάθος.

Είναι προφανές ότι τόσο ο εξαναγκασθείς σε παραίτηση γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών όσο και ο γραμματέας του τομέα απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας που παρέλαβε προσωπικά δεδομένα Ελλήνων του εξωτερικού και τα «αξιοποίησε» παραδίδοντάς τα τουλάχιστον στην κ. Ασημακοπούλου (ποιος ξέρει πού αλλού) θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικά αδικήματα.

Το Μαξίμου οφείλει να παραδώσει τα ευρήματα της έρευνας που διενήργησε κατά δήλωσιν του κ. Μητσοτάκη στην αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και συγχρόνως να τα δώσει στη δημοσιότητα.

Η διαδρομή των απόρρητων στοιχείων που συνδέονται με εκλογές από το υπουργείο Εσωτερικών στον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας έχει έναν πρόδηλο συνδετικό κρίκο και άπαντες μπορούν να κατανοήσουν ποιος είναι αυτός. Κοινώς, ποιος έδωσε την εντολή για την παράδοση προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο στο κόμμα της ΝΔ;

Υπενθυμίζουμε ότι για το σκάνδαλο με την παράνομη εξαγωγή του κακόβουλου λογισμικού Predator προς το Σουδάν και τη Μαγαδασκάρη με άδεια του τότε γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννη Σμυρλή δεν δόθηκε καμία επίσημη απάντηση σε σχέση με την εσωτερική «έρευνα» που διατάχθηκε. Ο κ. Σμυρλής παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας του υπουργείου και ακολούθως… προήχθη σε γενικό διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα φροντίσει για την αποκάλυψη όλων των στοιχείων ενός ακόμη σκανδάλου της διακυβέρνησης Μητσοτάκη που εγείρει ζητήματα διαβλητότητας των εκλογών».