Νέα ανακοίνωση του Κ. Σπυρόπουλου: Δέχεται απειλές – Θα προσφύγει στο ΕΣΡ και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Με μια νέα ανακοίνωση από τον δικηγόρο του, ο Κώστας Σπυρόπουλος απαντά στις κατηγορίες που δέχεται τις τελευταίες μέρες και απαγορεύει ρητά την αναφορά του ονόματος σε οποιαδήποτε ραδιοτηλεοπτική εκπομπή, αλλά και τη χρήση της εικόνας του από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δικηγόρου του Κώστα Σπυρόπουλου αναφέρει:

Σε συνέχεια της προηγούμενης δήλωσής μου, στην οποία αναφέρομαι, θέτω υπ’ όψιν σας τα εξής: από τις 29.01.2021 το όνομα και η εικόνα του εντολέα μου παρουσιάζονται νυχθημερόν στους τηλεοπτικούς σταθμούς, κατά τρόπο ικανό να δημιουργήσει στους τηλεθεατές την εντύπωση ότι ο τελευταίος έχει διαπράξει σοβαρά αδικήματα, ακόμα και σε επίπεδο κακουργήματος, κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Μάλιστα, χωρίς καν να ο εντολέας μου να έχει καταστεί κατηγορούμενος ή έστω ύποπτος τέλεσης οποιουδήποτε αδικήματος, διεξάγεται μία ιδιότυπη τηλεοπτική προανάκριση, ακόμα και με on air λήψη «μαρτυρικών καταθέσεων» των οποίων η βασιμότητα δεν έχει διασταυρωθεί ούτε υποτυπωδώς, απλώς εκτοξεύονται σε βάρος του εντολέα μου κατά πλήρη παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας ειδησεογραφικών-πολιτικών αλλά και ψυχαγωγικών εκπομπών.

Η ανωτέρω πρακτική διασύρει τον εντολέα μου, ο οποίος για να αμυνθεί πρέπει είτε να συμμετέχει στο τηλεοπτικό κακουργιοδικείο που έχει στηθεί σε βάρος του, είτε να αποδεχθεί την ηθική του εξόντωση και τον πλήρη διασυρμό της προσωπικότητάς του, μέσα από διαδικασίες οι οποίες παραβιάζουν κάθε αρχή προστασίας του ατόμου και της προσωπικότητας αλλά και του τεκμηρίου αθωότητάς του. Οι πρακτικές αυτές ουδεμία ανάγκη ενημέρωσης ή προστασίας του κοινού εξυπηρετούν καθότι, εάν υφίστατο σχετική περίπτωση, θα είχαν ήδη παρέμβει οι αρμόδιες αρχές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τηλεδικίας αποτελεί η εμφάνιση οψίμως καταγγέλλουσας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN υπό την «προεδρία» της κυρίας Σίσσυς Χρηστίδου για να περιγράψει, χωρίς καμία διασταύρωση της είδησης, τις «σεξουαλικές χειρονομίες» που δήθεν υπέστη, εξαναγκάζοντας στην ουσία τον εντολέα μου, ως μοναδικό μέσο άμυνας, να συμμετάσχει σε μία σύγχρονη τηλεοπτική αρένα ρωμαϊκού τύπου όπου στο τέλος οι τηλεθεατές θα ψηφίζουν κατά το δοκούν για την «ενοχή» του αποφασίζοντας ακόμη και για το ύψος της επιβλητέας «ποινής» του.
Τα ανωτέρω έχουν ως αποτέλεσμα, πέραν του διασυρμού του ονόματος, της τιμής και της υπόληψης του εντολέα μου, την δημιουργία ενός κλίματος τρομοκρατίας σε βάρος του, με ανώνυμα τηλεφωνήματα, απόδοση σε αυτόν βαρύτατων δυσφημιστικών και συκοφαντικών χαρακτηρισμών, αλλά και απειλών τόσο κατά της ζωής τόσο του ίδιου, όσο και προσώπων του στενού περιβάλλοντός του, ακόμα και ανηλίκων.

Για τους λόγους αυτούς σας ενημερώνω ότι ο εντολέας μου ρητά απαγορεύει την αναφορά του ονόματος σε οποιαδήποτε ραδιοτηλεοπτική εκπομπή, αλλά και τη χρήση της εικόνας του από τηλεοπτικούς σταθμούς. Σας καλούμε να εφαρμόσετε τους κώδικες λειτουργίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και σας καθιστούμε υπεύθυνους για ό,τι τυχόν συμβεί είτε στον ίδιο είτε στην οικογένειά του είτε στα πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος.

Τέλος, ο εντολέας μου δηλώνει ότι, για την προστασία της ζωής του, του ονόματος και της τιμής του, θα προσφύγει στο ΕΣΡ, στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για τις απειλές που συνεχώς δέχεται και θα καταθέσει φάκελο με την καταγγελία του και όλα τα σχετικά αποδεικτικά του στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Αθήνα, 01.02.2021

Με εκτίμηση

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Πρώτο κόμμα το CDU/CSU σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025