Νέα δημοσκόπηση: Αυτή είναι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσιεύθηκε σήμερα. Πρόκειται για δημοσκόπηση της PULSE για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η πρόθεση ψήφου

ΝΔ: 38%

ΣΥΡΙΖΑ: 24%

ΚΙΝΑΛ: 6%

ΚΚΕ: 5,5%

ΜΕΡΑ 25: 3,5

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 4

53% διαφορά στην παράσταση νίκης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης η «ψαλίδα» διευρύνεται ελαφρώς κατά μια ποσοστιαία μονάδα συγκριτικά με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση, ανερχόμενη στο 53%. Το 70% των ερωτώμενων πιστεύει ότι θα κερδίσει η ΝΔ στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν (σταθερό συγκριτικά με την προηγούμενη έρευνα), ενώ το 17% εκτιμούν ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ (έναντι 18% της προηγούμενης έρευνας). Το 45% των ερωτώμενων θεωρεί ότι καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ το 26% ο Αλέξης Τσίπρας, με τα ποσοστά να παραμένουν τα ίδια συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση. Το 23% εκτιμά κανείς από τους δυο (έναντι 24% στην προηγούμενη έρευνα), ενώ 6% δηλώνει δεν ξέρω / δεν απαντώ (5% συγκριτικά με την προηγούμενη).

Ποιος είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός;

Κυριάκος Μητσοτάκης: 45%

Αλέξης Τσίπρας: 26%

Κανένας από τους δύο: 23%

Πώς δέχθηκε ο κόσμος την εφαρμογή των πρώτων νόμων της κυβέρνησης;

Στην ερώτηση πιστεύετε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα είναι σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση, οι απαντήσεις ήταν: 63% σωστή, 31% λάθος, 6% ΔΓ/ΔΑ.

Για την προσωπική οικονομική κατάσταση, οι πολίτες είπαν: 14% άνετη, 48% μέτρια, 33% δύσκολη, 5% ΔΓ/ΔΑ.

Όσο για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου: 61% σίγουρα συμφωνώ, 14% μάλλον συμφωνώ, 9% μάλλον διαφωνώ, 8% σίγουρα διαφωνώ, 8%ΔΓ/ΔΑ.

Η απάντηση των πολιτών για το πανεπιστημιακό άσυλο, είναι: 50% σίγουρα συμφωνώ, 16% μάλλον συμφωνώ, 7% μάλλον διαφωνώ, 16% σίγουρα διαφωνώ, 11% ΔΓ/ΔΑ.

«Μέτρια οικονομική κατάσταση» για το 48%

Άνετη (13%) έως πολύ άνετη (1%) χαρακτηρίζει την προσωπική οικονομική του κατάσταση το 14% των ερωτώμενων (σταθερό ποσοστό συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση), 48% χαρακτηρίζει την προσωπική του κατάσταση μέτρια (έναντι 46% στην προηγούμενη έρευνα), και το 33% συνολικά δύσκολη (24% έναντι 27% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) έως πολύ δύσκολη (9% έναντι 8%). Το 5% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ (σταθερό).