Νέα δημoσκόπηση: Ανησυχία για θερμό επεισόδιο – Η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Το ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει η νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις των πολιτών τόσο για την πανδημία του νέου κορoνοϊού όσο και για τα ελληνοτουρκικά.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η ΝΔ έχει προβάδισμα 20 μονάδων έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ η κυβέρνηση απολαμβάνει της ευρύτατης αποδοχής από την κοινή γνώμη για τους χειρισμούς της στο μέτωπο του κορωνοϊού και των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενώ το 48% εγκρίνει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας.

Στα αξιοσημείωτα της έρευνας και το ότι το 17% πιστεύει ότι ο κορωνοιός δεν υπάρχει! Διχασμένη είναι η κοινωνία για το εάν η κυβέρνηση έχει σχέδιο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 52.7% των προτιμήσεων έναντι ενός 23.9% του ΚΑΝΕΝΑ και 19.4% του Αλέξη Τσίπρα.

Υπάρχει μια έντονη ανησυχία λόγω της Τουρκικής επιθετικότητας. Το 61% θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος θερμού επεισοδίου.

Το 17% θεωρεί σωστές τις απόψεις περί μη ύπαρξης του κορoνοιού και ύπαρξης διεθνούς συνωμοσίας. Ωστόσο, το ποσοστό αυτών που δεν τηρούν τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί( μάσκες κ.λ.π ) πέφτει στο 9%, ποσοστό μη υποτιμητέο βεβαίως . Εκφράζεται πάντως μια αισιοδοξία για την αντιμετώπιση της πανδημίας με τα μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση από το 72%.

Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη στο αν η Κυβέρνηση έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με βάση το οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία με τρόπο ασφαλή. Το 45% απαντά ότι υπάρχει τέτοιο σχέδιο, το 43% έχει αντίθετη άποψη και το 12% δεν απαντά ή αποφεύγει να διατυπώσει άποψη.

Το 59% απαντά ότι έχουν αισθανθεί συμπίεση των προσωπικών και οικονομικών τους στο διάστημα από την εμφάνιση της πανδημίας μέχρι σήμερα, ενώ μόνο το 27% δηλώνει αισιόδοξο για την συγκράτηση της ύφεσης, της ανεργίας και της επιβίωσης Επιχειρήσεων στο επόμενο διάστημα.