Νέα δημοσκόπηση: Απαντήσεις έκπληξη από τους πολίτες

Απαντήσεις έκπληξη δίνουν οι πολίτες σε νέα δημοσκόπηση της MRB για τη Realnews.

Αν και η τάση δείχνει πως οι πρόωρες εκλογές δεν μπορεί να αποκλειστούν σαν ενδεχόμενο, οι απαντήσεις όσων πήραν μέρος στη έρευνα δείχνουν την έκπληξη.

Πιο συγκεκριμένα στο ερώτημα ποτέ θα ήθελαν να γίνουν οι εθνικές εκλογές, το 57,4% απάντησε να προκηρυχθούν στο τέλος της τετραετίας, ενώ το 64,3% θεωρεί πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Η τουρκική προκλητικότητα δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα τους Ελληνες και τις Ελληνίδες με τους πολίτες να εκφράζουν ξεκάθαρο
μήνυμα πως θεωρούν επιτακτική ανάγκη την εθνική συνεννόηση. Σχεδόν 9 στους 10 και συγκεκριμένα ποσοστό 86,2% θεωρούν ότι χρειάζεται εθνικός διάλογος και συνεννόηση για την αντιμετώπιση των εθνικών ζητημάτων, ενώ μόλις 10% είναι αρνητικό σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Επίσης από την δημοσκόπηση που δημοσιεύει η «Real News» φαίνεται πως προτεραιότητα για την κοινωνία είναι η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος με ποσοστό 72,3%, ενώ η πορεία της οικονομίας και η ανάπτυξη έχουν υποχωρήσει στη δεύτερη θέση με 66,2%. Η κοινωνική σταθερότητα, η δικαιοσύνη και η συνοχή είναι στην τρίτη θέση με 33,9% ενώ στην τέταρτη θέση με σημαντική υποχώρηση είναι οι ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη με 29%.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην εφημερίδα Real News.