Νέα δολοφονία πολιτικού στον Ισημερινό – Νεκρός ο Πέδρο Μπριόνες

Ακόμη ένας πολιτικός δολοφονήθηκε τη Δευτέρα στον Ισημερινό, προτού καν συμπληρωθεί μια εβδομάδα μετά τον φόνο ενός από τα φαβορί των προεδρικών εκλογών της 20ης Αυγούστου.

Πρόκειται για τον Πέδρο Μπριόνες, στέλεχος του κόμματος Επανάσταση Πολιτών (Revolución Ciudadana) του πρώην προέδρου Ραφαέλ Κορέα (2007-2017) στην επαρχία Εσμεράλδας.

Την είδηση έκανε γνωστή η Λουίσα Γκονσάλες, υποψήφια της παράταξης για την προεδρία, κατά δημοσκοπήσεις μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης, η οποία εξέφρασε την αλληλεγγύη της στην οικογένειά του.

«Ο Ισημερινός ζει την πιο αιματηρή περίοδο» της ιστορίας του, τόνισε η κυρία Γκονσάλες, κατακεραυνώνοντας την «απόλυτη εγκατάλειψη» της χώρας από την «ανίκανη κυβέρνηση», καταγγέλλοντας ότι το κράτος «έχει αλωθεί από τις μαφίες».

Ούτε η αστυνομία, ούτε η κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου Γκιγιέρμο Λάσο (δεξιά) επιβεβαίωσαν αμέσως την δολοφονία.

Σύμφωνα με τον Τύπο, που επικαλέστηκε αστυνομική πηγή, ο Πέδρο Μπριόνες δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του, στην κοινότητα Σαν Ματέο, από δυο άνδρες που κινούνταν με μοτοσικλέτα και μπόρεσαν να διαφύγουν.

Η Εσμεράλδας γειτονεύει με την Κολομβία.

Η νέα δολοφονία καταγράφεται λίγα εικοσιτετράωρα έπειτα από αυτήν του κεντρώου υποψήφιου Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, φαβορί των προεδρικών εκλογών, στην πρωτεύουσα Κίτο, την 9η Αυγούστου.

Ο πρώην δημοσιογράφος, 59 ετών, σταυροφόρος κατά της διαφθοράς, ο οποίος καταλάμβανε τη δεύτερη θέση ως προς τις προθέσεις ψήφου στις δημοσκοπήσεις, δολοφονήθηκε καθώς έφευγε έπειτα από προεκλογική συγκέντρωση.

Όταν ήταν δημοσιογράφος, είχε συμβάλει με έρευνά του να παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην πρόεδρος Κορέα για διαφθορά. Ο κ. Κορέα, που ζει στο Βέλγιο, την πατρίδα της συζύγου του, που του έχει δώσει πολιτικό άσυλο, καταδικάστηκε ερήμην να εκτίσει 8 χρόνια κάθειρξη. Συνεχίζει πάντα να αρνείται ότι παρανόμησε.

Μετά τη δολοφονία του Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, στον Ισημερινό κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη την επικράτεια.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Λάσο επέρριψε την ευθύνη για τον φόνο του υποψήφιου στο οργανωμένο έγκλημα και διαβεβαίωσε πως «δεν θα μείνει ατιμώρητη».

Έξι Κολομβιανοί έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία, ενώ έβδομος Κολομβιανός σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών με τους σωματοφύλακες του υποψήφιου.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τ. Τζήκας: Ο προϋπολογισμός της ανάπλασης του εκθεσιακού κέντρου παραμένει στα 300 εκατ. ευρώ
12 Μαρτίου, 2025
Έντονες ζυμώσεις για τον ανασχηματισμό: Τα πρόσωπα «κλειδιά» – Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν
12 Μαρτίου, 2025
Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το πληροφοριακό σύστημα για την καταγραφή, διαχείριση και έλεγχο των προστίμων της ΕΛΑΣ
12 Μαρτίου, 2025
Αμαλιάδα: Το προφορικό αίτημα της ΕΛ.ΑΣ στην τριμελή επιτροπή
12 Μαρτίου, 2025
Βόλος: Σπαραγμός στην κηδεία της Κερασίας και του Κώστα, του νιόπαντρου ζευγαριού που σκοτώθηκε σε τροχαίο
12 Μαρτίου, 2025
Υπόθεση Αμαλιάδας: Αναλαμβάνει η Τριμελής Επιτροπή Ιατροδικαστών – Θα επανεξετάσει το πόρισμα Γκότση
12 Μαρτίου, 2025
Φωτιά σε διαμέρισμα στο Παγκράτι – Απεγκλωβίστηκαν άνθρωποι από το κτίριο
12 Μαρτίου, 2025
Κίνηση στους δρόμους: Στο κόκκινο ο Κηφισός – Τροχαίο στην έξοδο της Μεταμόρφωσης
12 Μαρτίου, 2025
Πειραιάς: Θρίλερ με γυναίκα που εξαφανίστηκε σε πλοίο με προορισμό την Χίο
12 Μαρτίου, 2025
Τέμπη: Πώς εντόπισε η οικογένεια του Βάϊου Βλάχου πού είχαν μεταφερθεί τα χώματα από το ξεμπάζωμα
12 Μαρτίου, 2025