Νέα ερώτηση Τσίπρα στον Μητσοτάκη: «Δώστε τα ονόματα των αστυνομικών που μετατάξατε στην ΕΥΠ για να χειρίζονται το Predator»

Mε την επισήμανση πως”είναι πλέον εδραία πεποίθηση, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών ότι αρνείστε να δώσετε απαντήσεις, διότι γνωρίζατε, διότι είστε ενορχηστρωτής, ηθικός αυτουργός και εν τέλει ένοχος για το σκάνδαλο των υποκλοπών” ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε και νέα επίκαιρη ερώτηση-την τέταρτη κατά σειρά- προς τον πρωθυπουργό ζητώντας απαντήσεις για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εξακολουθεί να βομβαρδίζει τον κ. Μητσοτάκη με ερωτήματα κι αυτό μολονότι τις προηγούμενες εβδομάδες ο πρωθυπουργός επέλεξε να μην προσέλθει στη Βουλή για να απαντήσει στο πλαίσιο της ώρας του πρωθυπουργού στις ερωτήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης “Οι καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών με υποχρεώνουν να επιμείνω και να ασκήσω εκ νέου το κοινοβουλευτικό μου καθήκον προκειμένου να έρθετε επιτέλους να απαντήσετε στη Βουλή για το μείζον σκάνδαλο που βάλλει ευθέως κατά της δημοκρατικής λειτουργίας του Πολιτεύματος” σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας στη νέα επίκαιρη ερώτηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κεντρικό ερώτημα της τέταρτης επίκαιρης ερώτησης εστιάζεται στο εξής: “Θα δώσετε στη δημοσιότητα τα ονόματα των αστυνομικών που μετατάξατε στην ΕΥΠ για να χειρίζονται το Predator”;

Ήδη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ρωτήσει τον πρωθυπουργό εάν η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές με το Predator σε λειτουργία, για το εάν κάποιοι που παρακολουθούνται μέσω του κακόβουλου λογισμικού παρακολουθούνται και από την ΕΥΠ και επίσης ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται ότι κανένας υπουργός, πολιτικός, γραμματέας, επιχειρηματίας ή δημοσιογράφος δεν παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ και από το Predator.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με “Το Βήμα” της 20ης Νοεμβρίου, το οποίο ουδέποτε διαψεύστηκε από την κυβέρνηση, το Predator, το οποίο παρακολουθούσε δεκάδες πολιτικούς, κυβερνητικούς αξιωματούχους, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες “είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε την περίοδο 2020-2022 στο πίσω μέρος, προς την πλευρά του Υμηττού, του διώροφου κτιρίου των εγκαταστάσεων της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή που προοριζόταν να φιλοξενήσει μονάδες των μυστικών υπηρεσιών για την “ασφάλεια του κυβερνοχώρου”. Στο ίδιο ρεπορτάζ αποκαλύπτεται επίσης χωρίς να έχει διαψευσθεί ούτε από το Μέγαρο Μαξίμου ούτε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ότι αστυνομικοί που είχαν μετατεθεί στην ΕΥΠ χειρίζονταν το Predator στον συγκεκριμένο χώρο, αναφέροντας μάλιστα και τα αρχικά τους.

Aκόμη, η εφημερίδα Documento αποκάλυψε πως πέντε πρόσωπα από όσα έχει δημοσιοποιηθεί μέχρι στιγμής ότι είχαν προσβληθεί από το κακόβουλο λογισμικό Predator είχαν τεθεί και σε καθεστώς επίσημης επισύνδεσης από την ΕΥΠ.

Δεδομένων όλων αυτών ο Αλέξης Τσίπρας ρωτά τον πρωθυπουργό αν θα δώσει στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία των αστυνομικών που έκαναν τις παρακολουθήσεις με Predator κι αν διαψεύδει ότι οι Κωστής Χατζηδάκης, Αλέξης Παπαχελάς, Αλέξανδρος Διακόπουλος, Γιώργος Κύρτσος και Αριστείδης Αλεξόπουλος βρίσκονταν σε παρακολούθηση και από την ΕΥΠ.