Νέα Ιωνία: Αποκαλυπτικές καταθέσεις για την άγρια επίθεση με στόχο μαθητές σε Λύκειο

Άγριες σκηνές στη Νέα Ιωνία με ομάδα νεαρών να επιτίθεται σε μαθητές Λυκείου – Τρεις συλλήψεις από την αστυνομία μέχρι στιγμής.

Φως στα αίτια της οργανωμένης επίθεσης 15-20 ατόμων, ηλικίας από 16 έως 20 ετών, εναντίον μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου στη Νέα Ιωνία, το μεσημέρι της Δευτέρας, ρίχνουν οι καταθέσεις που έχουν λάβει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η υποδιευθύντρια του σχολείου φέρεται να έχει αναφέρει στους αστυνομικούς ότι το «μήλον της έριδος» ήταν δύο κορίτσια, τα οποία έχουν φιλικές σχέσεις με άτομα από την ομάδα των εξωσχολικών που εξαπέλυσαν την επίθεση.

Η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις, μία ταυτοποίηση, ενώ προσπαθεί να ταυτοποιήσει τουλάχιστον ακόμα 6 άτομα. Ο ένας εκ των τριών συλληφθέντων, ηλικίας 17 ετών, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε ιδέα για την συμπλοκή:

«Πήρα το αυτοκίνητο του πατριού μου χωρίς αυτός να το γνωρίζει. Πήγα σε κατάστημα εμπορίας ελαστικών που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου έλαβε χώρα το περιστατικό. Εκεί με εντόπισε ένα φιλικό μου πρόσωπο μαζί με δύο άγνωστα άτομα και μου ζήτησαν να τους μεταφέρω στη περιοχή του Γαλατσίου. Δεν γνωρίζω κάτι για την συμπλοκή».

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία σε βάρος ανηλίκων, ενώ ο 17χρονος επιπλέον για ψευδή κατάθεση.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι ανήλικοι δράστες που φορούσαν μάσκες full face, είχαν στόχο συγκεκριμένο μαθητή, τον οποίο έψαχναν. Ένας από τους μαθητές του Γυμνασίου τραυματίστηκε από γροθιές στο σαγόνι και το κεφάλι.

Τέσσερις από τους φερόμενους δράστες, προσέγγισαν άλλον μαθητή της δευτέρας λυκείου και τον ρώτησαν αν ήξερε τον ανήλικο που αναζητούσαν. Όταν εκείνος έγνεψε καταφατικά τότε τον χτύπησαν με κουτουλιά στο κεφάλι και με γροθιά στο δεξί του μάτι. Στην προσπάθεια του να προστατευτεί , βγήκε στον δρόμο και παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά.

Η συμπλοκή φαίνεται να είναι «συνέχεια» περιστατικού που σημειώθηκε την Παρασκευή, μέσα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου με τον ξυλοδαρμό 17χρονου. Στην κατάθεση του το θύμα φέρεται να έδωσε το μικρό όνομα του 20χρονου αλλά και το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησε με αποτέλεσμα με αυτόν τον τρόπο να ταυτοποιηθεί.

Οι αστυνομικοί μέσα από μαρτυρίες εντόπισαν την πινακίδα του οχήματος που χρησιμοποίησαν κατά την διαφυγή τους, με κατεύθυνση τη Λεωφόρο Κύμης, οι φερόμενοι ως δράστες, μετά και το επεισόδιο της Δευτέρας.

Όπως προέκυψε ανήκε σε έναν 39χρονο από την Συρία. Όταν οι αστυνομικοί τον εντόπισαν, εκείνος τους είπε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πως το αυτοκίνητο το είχε πάρει ο γιος της συζύγου του.

Οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους βιντεοληπτικό υλικό, στο οποίο έχει καταγραφεί ο 17χρονος να κατευθύνεται (μετά το επεισόδιο) τρέχοντας προς το αυτοκίνητο, να το ξεκλειδώνει, να μπαίνει μέσα σε αυτό, ενώ μαζί του έτρεχαν ακόμα πέντε άτομα .