Νέα κρούσματα σήμερα: Γιατί δεν ανακοινώθηκαν (6/6)

Αρκετοί αναρωτήθηκαν το λόγο που δεν υπήρξε σήμερα, Σάββατο 6 Ιουνίου, επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Πριν από μερικές ημέρες, οι Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς είπαν «αντίο» στο κοινό μετά από 72 ημέρες σχεδόν συνεχούς ενημέρωσης μέσω του τηλεοπτικού ραντεβού στις 18:00.

Από την επόμενη μέρα και έως χθες, Κυριακή 31 Μαΐου, η επίσημη εικόνα για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα γινόταν γνωστή μέσω γραπτών ανακοινώσεων που υπέγραφε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας ημερησίως.

Ωστόσο, η καθημερινή γραπτή ενημέρωση αποτελεί παρελθόν. Στο εξής, η ενημέρωση θα είναι εβδομαδιαία, κάτι που είχε γνωστοποιήσει ο κ. Τσιόδρας: «θα έχουμε καθημερινή γραπτή αναφορά έως τις 31 Μαΐου και εάν όλα συνεχίσουν καλά, τον Ιούνιο μια φορά την εβδομάδα θα ενημερώνεστε από το Υπουργείο Υγείας με μια γραπτή ανακοίνωση για την εξέλιξη της νόσου, όπως ακριβώς γίνεται κάθε χρόνο με τη γρίπη».

Όπως έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας, το σχετικό δελτίο θα εκδίδεται κάθε Πέμπτη, στις 18:00, από τον ΕΟΔΥ.

Ωστόσο σε έκτακτες περιπτώσεις το Υπουργείο Υγείας θα εκδίδει ανακοινώσεις για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Εξιχνιάσθηκε διάρρηξη με τη μέθοδο του «Ριφιφί» με λεία άνω των 4.000.000 ευρώ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο καβγάς που προηγήθηκε της δολοφονίας του 59χρονου στην Πιερία – «Τον ρώτησα γιατί χάλασε τα χρήματα της βάφτισης»
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Χρυσός» στο Ντουμπάι ο Γκαβέλας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ξανά μια στρατηγική πυξίδα στη βάση μιας διεκδικητικής εξωτερικής πολιτικής
12 Φεβρουαρίου, 2025
Χάρης Δούκας: «Τον Σεπτέμβριο η ανέγερση των κερκίδων του γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εχθρός της πατρίδας;
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σπαρτιάτες: Εξετάστηκαν στο Εκλογοδικείο οι προσφυγές κατά βουλευτών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Συμφωνία για συνάντηση μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Πούτιν: «Ξεκινούν άμεσα οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ν. Κεραμέως: Τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων επεκτείνονται και στον Δήμο Αμοργού
12 Φεβρουαρίου, 2025
Love is in the… pizza: limited edition γεύσεις & προσφορές από τη l’artigiano για τον Άγιο Βαλεντίνο
12 Φεβρουαρίου, 2025