Νέα «μάχη» στην Βουλή – Ο Αλέξης Τσίπρας ανεβάζει τους τόνους για πανδημία και οικονομία

Μία ακόμη αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών θα διεξαχθεί το πρωί στη Βουλή με τον Αλέξη Τσίπρα να ανεβάζει κατά τις πληροφορίες τους τόνους για τα θέματα της πανδημίας αλλά και της οικονομίας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να παρουσιάσει και νέες προτάσεις όπως για παράδειγμα για τον εμβολιασμό που παρουσιάζει σημαντικές καθυστερήσεις στη χώρα μας.

Το Ταμείο Ανάκαμψης και το σχέδιο της κυβέρνησης είναι ένα από τα θέματα που θα θίξει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαπιστώνοντας πως το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιθυμεί να διαχειριστεί με κοινωνική δικαιοσύνη την τόσο μεγάλη χρηματοδότηση που έχει στην διάθεσή του για την ανάκαμψη της οικονομίας. Άλλωστε όπως αναμένεται να επαναλάβει η κυβέρνηση της ΝΔ έχει καταγράψει ρεκόρ στις απευθείας αναθέσεις που συνθέτουν μικρά ή και μεγαλύτερα σκάνδαλα. Ως προς το σχέδιο ανάκαμψης που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένεται να σχολιάσει πως επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση δεν περιλαμβάνει στον σχεδιασμό της την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Ιδιαίτερα επικριτικός θα είναι ασφαλώς και σε ό,τι αφορά το θέμα της πανδημίας για το οποίο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να καταλογίσει στην κυβέρνηση πλήρη αποτυχία. Τα στοιχεία που δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει σωστά το δεύτερο και τρίτο κύμα της πανδημίας στηρίζονται στους αριθμούς που δείχνουν ότι μέχρι τον Οκτώβριο του 2020 στην χώρα μας υπήρξαν 626 θάνατοι από κορωνοϊό κι από τον Νοέμβριο κι έπειτα σε συνθήκες lockdown πλησιάζουν τις 7.500. Κι αυτό σύμφωνα με όσα θα πει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε σοβαρά με την ενίσχυση το ΕΣΥ, οι μόνιμοι στον δημόσιο τομέα της υγείας μειώθηκαν κατά 1680 σε έναν χρόνο κι επιπλέον οι δαπάνες του προϋπολογισμού για την υγεία περιορίστηκαν κατά 600 εκατομμύρια ευρώ. Ως εκ τούτου αναμένεται να τονίσει ότι δεν ελήφθησαν σημαντικά μέτρα όπως τα δωρεάν συνταγογραφημένα τεστ, και μέτρα στους χώρους δουλειάς αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.