Νέα μέτρα: Άρση σε δύο δόσεις – Οι αποφάσεις της κυβέρνησης

Βήματα σταδιακής άρσης των μέτρων στην εστίαση και στα γήπεδα σχεδιάζουν κυβέρνηση και ειδικοί με βάση την πορεία αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων, ενώ την Τετάρτη θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμοξιωλόγων, όπως μετέδωσε το Star.

Εφόσον συνεχιστεί η πορεία αποκλιμάκωσης της πανδημίας σήμερα και αύριο, την Τετάρτη αναμένεται να αποφασιστεί η πρώτη χαλάρωση των μέτρων και από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου να προχωρήσει η απελευθέρωση της μουσικής και να αυξηθουν και οι θεατές στα γήπεδα. Αυτά τα δυο σημεία χαλάρωσης προανήγγειλε και ο υπουργός Υγείας.

Η πλήρης άρση των μέτρων αναμένεται από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, οπότε και θα διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και στην διασκέδαση πράγμα που σημαίνει ότι θα επιστρέψουν και τα κέντρα διασκέδασης και τα κλαμπ. Αυτά θα συζητηθούν ην επόμενη εβδομάδα οπότε και θα διαμορφωθεί το νέο πλαίσιο κανόνων.

«Άρα αυτή την εβδομάδα συνεχίζουμε με τα μέτρα ως έχουν, από Δευτέρα επανέρχεται η μουσική και από τον επόμενο μήνα πάμε στην άρση των υπολοίπων μέτρων» κατέληξε ο Πέτρος Μποτσαράκος.

-Ad-