Νέα μέτρα: Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη με λοιμωξιολόγους

Έκτακτη σύσκεψη με τους λοιμωξιολόγους αναμένεται να έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω της ανησυχητικής πορείας του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε έκτακτη σύσκεψη με λοιμωξιολόγους λόγω της ανησυχητικής πορείας της Covid-19 στη Θεσσαλονίκη

Εξετάζεται καθολικό lockdown

SOS σήμανε στην κυβέρνηση η εκρηκτική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Νέα, αυστηρά μέτρα εντός της ημέρας για τη συμπρωτεύουσα.

Τα στοιχεία που έχει στα χέρια του το κυβερνητικό επιτελείο που παρακολουθεί το θέμα της πανδημίας, σήμαναν συναγερμό… ‘Ενας στους 3 συμπολίτες μας είναι θετικοί στον κορονοιό και η κατάσταση σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsique, δεν επιτρέπει άλλη καθυστέρηση στη λήψη πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Στο τραπέζι έχει πέσει το κλείσιμο και νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, σε συνέχεις του κλεισίματος που ισχύει ήδη για γυμνάσια και λύκεια, τα οποία λειτουργούν με τηλεκαπίδευση.

Επίσης σχεδιάζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ και ως τις 5 το πρωί.

Η κυβέρνηση συζητά και αυστηρό περιορισμό στην αποστολή sms στο 13033, με απειροελάχιστες εξαιρέσεις για λόγους έκτακτης ανάγκης.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρβαλιά, σε ενημέρωση στις 6 το απόγευμα.

΄Ηδη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας βρίσκεται από το πρωί στη Θεσσαλονίκη, επιχειρώντας με τους αρμόδιους φορείς της πόλης να καταρτίσουν σχέδιο με σκοπό να αντέξει το Σύστημα Υγείας στη συμπρωτεύουσα την περιοχή, ενώ ήδη υπάρχει η πρόβλεψη μεταφορών ασθενών σε νοσοκομεία άλλων περιοχών.

-Ad-