Νέα μέτρα: Επικές δικαιολογίες για να κάνουν Πάσχα στο χωριό

Πιο εντατικοί είναι από σήμερα οι έλεγχοι για το μέτρο απαγόρευσης μετάβασης σε άλλον νομό από αυτόν του τόπου διαμονής. Οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, στους σταθμούς διοδίων Αφιδνών και Ελευσίνας αλλά και στις παλιές εθνικές οδούς, δεν ήταν και ιδιαίτερα ενθαρρυντικοί για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Πάνω από 150 παραβάτες βρέθηκαν στα Εθνικά οδικά δίκτυα τις χώρας από την στιγμή που εφαρμόστηκε η απαγόρευση για την μετακίνηση ενόψει των εορτών, να προσπαθούν να φύγουν από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους για βρεθούν στο χωριό τους για τις ημέρες του Πάσχα.

Ενδεικτικό ήταν το παράδειγμα που καταγράφεται στο σημερινό ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου». Οπως ανέφεραν αξιωματικοί της Τροχαίας με την ακινητοποίηση ενός αγροτικού οχήματος με… τρεις επιβάτες, στα διόδια των Αφιδνών. Και οι τρεις δήλωσαν στους αστυνομικούς πως πάνε να… ταΐσουν τα ζώα τους. Ωστόσο, οι προορισμοί… σίτισης απείχαν αρκετά χιλιομετρικά κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, ενώ και οι τρεις είχαν βεβαιώσεις βόλτας κατοικίδιου! Ο ένας από αυτούς είχε πράγματι τόπο διαμονής έναν από τους προορισμούς που είχαν δηλώσει, ωστόσο δεν ήταν οδηγός, στον οποίο επιβλήθηκαν 150 επί 3, δηλαδή 450 ευρώ, και υποχρεώθηκε να κάνει αναστροφή προς την αφετηρία του.

-Ad-