Έκτακτες ανακοινώσεις: Σκληρό lockdown σε 12 περιοχές

Ανακοινώσεις για νέα μέτρα περιοχών που είναι στο «κόκκινο».

Προς νέα παράταση του lockdown σε όλη τη χώρα.« Κακό νέο» η μειωμένη παρτίδα εμβολίων, δηλώνει η κυβέρνηση.

Παράταση του lockdown και μετά τις 7 Ιανουαρίου φέρνει η αλλαγή στο πλάνο του εμβολιασμού.

Η στρατηγική «προσέχουμε για να φτάσουμε με ασφάλεια ως το εμβόλιο» παραμένει, μόνο που έχουν αλλάξει τα δεδομένα και η Ελλάδα στην εκπνοή του 2020 λαμβάνει μεν την πρώτη παρτίδα, αλλά σημαντικά μειωμένη.

Συγκεκριμένα, αντί για 560.000 δόσεις θα λάβει μόλις 300.000. Δηλαδή από τα τέλη Δεκεμβρίου ως τα τέλη Ιανουαρίου θα εμβολιαστούν μόλις 150.000 άτομα.

Προτεραιότητα θα δοθεί στο υγειονομικό προσωπικό και στις ευπαθείς ομάδες.

Κάτι που σημαίνει ότι ο γενικός πληθυσμός θα αρχίσει να εμβολιάζεται από τον Φεβρουάριο και μετά.

Ο αρχικός στόχος ήταν να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός του συνόλου της χώρας ως τον Ιούνιο, στόχος, που αν υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις, είναι αβέβαιο αν θα επιτευχθεί.

«’Όσο αργεί ο εμβολιασμός, αργεί και η επιστροφή στην κανονικότητα» δηλώνει στο Newsique κυβερνητικός παράγοντας, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το lockdown.

«Κακό νέο» δηλώνει η κυβέρνηση

Πως φτάσαμε στο σημείο η Ελλάδα να λάβει μειωμένες δόσεις σε σχέση με αυτό που περίμενε και είχε συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Σύμφωνα με πληροφορίες τα συμβόλαια προαγοράς είχαν γίνει κεντρικά από την Ευρώπη και τα εμβόλια θα επιμερίζονταν αναλογικά ανά χώρα. ‘Όμως η προμηθεύτρια εταιρεία θα προμηθεύσει και άλλες ηπείρους, και μάλιστα φέρεται με μεσολάβηση του Λευκού Οίκου να έχει προγραμματίσει μεγαλύτερη αποστολή στις Η.Π.Α.

Πρόκειται για «κακό νέο» δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας,
στέλνοντας εκ νέου μήνυμα στους πολίτες για πιστή τήρηση των μέτρων, προειδοποιώντας ότι τα μέτρα ασφαλείας δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψουν για αρκετούς μήνες μέσα στο 2021.

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ χτες, μετά από 6 εβδομάδες lockdown, ανακοίνωσε 1.190 νέα κρούσματα, 552 διασωληνωμένους ασθενείς και 85 θανάτους το τελευταίο 24ωρο.

Αγώνας δρόμου υπό τον κίνδυνο «αναζωπύρωσης»…

Προς λήψη νέων μέτρων για περιοχές – «φωτιά»!

Ακόμη και το ολικό lockdown είναι στο τραπέζι για περιφερειακές ενότητες, στις οποίες τα κρούσματα δεν υποχωρούν, ή ακόμη χειρότερα, αυξάνονται.

Τα «ρεβεγιόν» αλλά και το click away μπορούν να δυναμιτίσουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση, και υπό αυτά τα δεδομένα, όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι.

Ακόμη και το «σφράγισμα» όχι μόνο περιοχών αλλά και σπιτιών, προϊδέασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης πως εξετάζεται από την κυβέρνηση.

Ποιες περιοχές προβληματίζουν κυβέρνηση και ειδικούς;

Η Δυτική Αττική (κυρίως Ασπρόπυργος και Ελευσίνα), το Κιλκίς, η Ξάνθη, η Πιερία, η Δράμα, η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη, η Ροδόπη, τα Γρεβενά, η Πέλλα και η Λάρισα.

Θα είναι σαν τον Μάρτη…;

Οι επιστήμονες για περιοχές με «κόκκινο» φορτίο, εισηγούνται επιστροφή στα αυστηρά μέτρα του πρώτου lockdown.

Δηλαδή ανοιχτά παραμένουν σούπερ μάρκετ, φούρνοι, υπηρεσίες υγείας, φαρμακεία, βενζινάδικα και γενικότερα ότι επιτρεπόταν στην καραντίνα που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο.
Και πάντα με αποστολή SMS στο 13033 ή με σχετική βεβαίωση μετακίνησης.

Με άλλα λόγια βγαίνουμε από το σπίτι μόνο για να πάμε στη δουλειά μας, να προμηθευτούμε αγαθά πρώτης ανάγκης και για λίγη άσκηση.

Αυτονόητο είναι ότι καταργείται το click away και επιστρέφει στις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο
Στέλιο Πέτσα, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ή το αργότερο την Παρασκευή.