Νέα μέτρα: Σενάριο για «λουκέτο» και στα Γυμνάσια – Τι θα γίνει στην Αττική

Σε συζήτηση για το κλείσιμο και των Γυμνασίων εκτός των Λυκείων για τις “γκρι” περιοχές δηλ. προς το παρόν τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, είναι η αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, μέλη της Επιτροπής κρίνουν ότι είναι σκόπιμη η τηλεκπαίδευση και για το Γυμνάσιο, μια και βάσει διεθνών μελετών όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία των παιδιών τόσο προσομοιάζουν στους ενήλικες στη δυνατότητα να μολυνθούν από τον ιό και να τον μεταδώσουν. Για την ώρα όμως, οι ειδικοί έμειναν στο Λύκειο και εάν θα απαιτηθεί θα προχωρήσουν στην ίδια σύσταση και για το Γυμνάσιο.

Όσον αφορά στις κόκκινες περιοχές, στις οποίες ανήκει και η Αττική, δεν υπάρχει προς το παρόν συζήτηση για να κλείσουν Γυμνάσια ή Λύκεια. Εάν ωστόσο, η διασπορά αυξηθεί κατά πολύ, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, όπως προκύπτει από πληροφορίες από την Επιτροπή. Σημειώνεται ότι σε όλες τις δειγματοληπτικές έρευνες που έγιναν στις περιοχές αυτές που ήταν στο “κόκκινο” αποδείχθηκε ότι το ποσοστό θετικότητας των τεστ ήταν κάτω της μονάδας, 0,6%. Μόνο τέσσερα τεστ ήταν θετικά στα 660 που έγιναν στις περιοχές αυτές.

Οι ειδικοί αποφάσισα ότι καλό είναι για τα Λύκεια της Θεσσαλονίκης και των Σερρών να εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση. Κι αυτό λόγω φόβων ότι σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη διασπορά θα μπει ο κορονοϊός στα σχολεία μέσα από την κοινότητα. Στις “κόκκινες” περιοχές πάντως, μετά τα πανεπιστήμια που υποχρεώνονται σε τηλεκπαίδευση, εκπαίδευση εξ αποστάσεως θα γίνεται στο εξής και στα ιδιωτικά κολέγια.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Πρώτο κόμμα το CDU/CSU σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025