Νέα μέτρα το Πάσχα: Αστυνομικοί σε εκκλησίες και αυλές σπιτιών (video)

Από σήμερα ξεκινάει η εφαρμογή του διπλασιασμού των προστίμων από 150 σε 300 ευρώ για όσους επιχειρήσουν να περάσουν τα διόδια κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα, καθώς και αφαίρεση των πινακίδων για δύο μήνες.

Στα διόδια σε όλη την επικράτεια, αλλά και σε όλες τις διαδρομές στις εθνικές οδούς, τους παράδρομους και σε περιφερειακούς δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα η ΕΛΑΣ έχει εγκαταστήσει σημεία ελέγχου των μετακινήσεων όλων των ιδιωτικής χρήσης οχημάτων, αλλά και κάθε οχήματος σε 24ωρη βάση. Αντίστοιχα το Λιμενικό Σώμα προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς.

Σχετικά με τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα ΚΤΕΛ θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωσής τους μόνιμης κατοικίας τους και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των προληπτικών περιοριστικών μέτρων, «όποτε και αν αυτά τερματιστούν».

Οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα θα είναι ενδελεχείς και θα ισχύσουν μέχρι τις 27 Απριλίου. Κανένα εισιτήριο δεν θα εκδίδεται, κανείς επιβάτης δεν θα επιβιβάζεται χωρίς τη δήλωση Ε1 ή την ειδική βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.

Επίσης, σύμφωνα με το MEGA, παρουσία αστυνομικών σε αρκετές εκκλησίες της χώρας για να αποφεύγονται συγκεντρώσεις πιστών γύρω από αυτές, έλεγχοι σε πιλοτές πολυκατοικιών, σε υπαίθριους χώρους αλλά και σε εξοχικές κατοικίες -κυρίως μετά από καταγγελίες- όπου μπορεί να υπάρχουν μεγάλες συναθροίσεις πολιτών, θα περιλαμβάνουν τα μέτρα της ΕΛΑΣ στην Ανάσταση και το Πάσχα με τον φόβο εξάπλωσης του κορονοϊού.