Νέα παρέμβαση Τσίπρα και σκληρή κριτική στην κυβέρνηση

Νέα παρέμβαση εφ’ όλης της ύλης αναμένεται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις που κατά την Κουμουνδούρου περιλαμβάνει σκανδαλώδεις διατάξεις, όπως για παράδειγμα την αύξηση του ορίου για τις απευθείας αναθέσεις στις 30.000 ευρώ.

Από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το πόσο αναποτελεσματικά χειρίζεται την πανδημία καθώς το μόνο που έχει καταφέρει, όπως αναμένεται να πει, είναι να έχει βάλει τη χώρα εδώ και τέσσερις μήνες στο πιο παρατεταμένο και αποτυχημένο lockdown. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αξιοποιεί τη Βουλή αρκετά συχνά το τελευταίο διάστημα προκειμένου να ακουστούν οι απόψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ειδικά σ’ αυτήν την συγκυρία θεωρεί ότι πρέπει να ακουστεί η κριτική σε σχέση με την καταστροφική διαχείριση της πανδημικής κρίσης που γίνεται χωρίς σχεδιασμό. “Έναν χρόνο μετά ο κ. Μητσοτάκης κάνει ακριβώς τα ίδια λάθη, παρατηρεί ανέμελος το τρίτο κύμα της πανδημίας να επελαύνει κι εν τέλει αρνείται να συμβιβαστεί με την αλήθεια: Ότι όσο δεν παίρνουν μέτρα για τους μεγάλους εργασιακο χώρους και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που στοιβάζονται οι πολίτες, όσο δεν συνταγογραφούν τα τεστ για να έχουμε ακριβή εικόνα της διασποράς και όσο δεν επιτάσσουν τις ιδιωτικές κλινικές για να συνδράμουν στο ΕΣΥ, τόσο θα συνεχίζεται η ασφυξία στα νοσοκομεία και η πανδημία θα παραμένει εκτός ελέγχου” αναφέρει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της μετά τις ανακοινώσεις των νέων περιοριστικών μέτρων.

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην Αττική που μπήκε σε κατάσταση …βαθέος κόκκινου καταγράφοντας τις κυβερνητικές ευθύνες για τον κίνδυνο η κατάσταση να εξελιχθεί σε νέα Θεσσαλονίκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία “έκλεισε” από νωρίς το πρωί το θέμα με τον πρώην υπουργό κ. Δρίτσα χαρακτηρίζοντας “ατυχή” την αναφορά του πως δεν τρομοκρατήσει η 17 Νοέμβρη, επιμένοντας στην προσήλωση της Αριστεράς σε ένα αξιακό σύστημα που βάζει πάνω από όλα την ανθρώπινη ζωή. Εμμέσως πλην σαφώς όμως έστειλε κι ένα μήνυμα προς τα υπόλοιπα στελέχη πως ο επόμενος/η που θα κινηθεί εντός πλαισίου γραμμής αλλά και αρχών του κόμματος θα έχει ιδιαίτερα αυστηρή αντιμετώπιση.