Νέα παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή – Κάλεσμα στον Μητσοτάκη να σταματήσει την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας

Με νέα παρέμβασή του στη Βουλή και με αφορμή την συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την “Ελληνικός Χρυσός” αναμένεται να θέσει το ζήτημα των κυβερνητικών χειρισμών στην πανδημία ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τις πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα μιλήσει για το νομοσχέδιο το πρωί στο κοινοβούλιο, αλλά προηγουμένως θα αναφερθεί για τις διαστάσεις που προσλαμβάνει η πανδημική κρίση με τα νοσοκομεία να βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.

Μία κατάσταση που ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε σε νέα του ανάρτηση μέσω facebook καλώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του.

“Να τον καλέσω-έστω και τώρα- να σταματήσει την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας και να ασχοληθεί με το δύσκολο δρόμο της εξεύρεσης ουσιαστικών λύσεων” αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος προηγουμένως είχε περιγράψει με μελανά χρώματα την κατάσταση στο ΕΣΥ καθώς δεκάδες συμπολίτες μας αναμένουν διασωληνωμένοι να βρεθεί μία κλίνη ΜΕΘ και χιλιάδες ασθενείς με άλλες παθήσεις κινδυνεύουν αφού σχεδόν όλα τα χειρουργεία ακυρώνονται.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε πολιτικές προεκτάσεις στην στάση που ακολουθεί ο πρωθυπουργός υπαινισσόμενος ότι ασχολείται μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ ξεχνώντας πως στο θέμα της πανδημίας κρίνονται ανθρώπινες ζωές. “Να ξεχάσει, έστω για λίγο, το φανατισμό απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και να ασχοληθεί με τις ζωές και την υγεία των πολιτών αυτής της χώρας” αναφέρει στην δημόσια παρέμβασή του.

Η Κουμουνδούρου συντηρεί ψηλά στην ατζέντα το θέμα της πανδημίας θεωρώντας ότι την απόλυτη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα την έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και μάλιστα στελέχη της στέκονται και στο γεγονός πως τα μέτρα που αποφασίζονται δεν τηρούνται από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του. “Ο κ. Μητσοτάκης κάνει κορονογλέντι στην Ικαρία και ποδηλατάδες στην Πάρνηθα, ο κ. Γεωργιάδης βαφτίσια και οι συνεργάτες του κ. Αρκουμανέα γλέντι την Τσικνοπέμπτη. Μάλλον τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν για όλους εκτός από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του αναφέρει” ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Κουμουνδούρου δίνει διάσταση στο θέμα της βάπτισης στην οποία συμμετείχε ως νονός ο Άδωνις Γεωργιάδης και μάλιστα με ερώτησή τους οι βουλευτές Γιάννης Ραγκούσης, Χρήστος Σπίρτζης και Χαρά Καφαντάρη ζητούν να δοθούν απαντήσεις για την τελετή βάπτισης και συγχρόνως να κατατεθούν:

  • το επίσημο υπηρεσιακό έγγραφο με τον αριθμό πρωτοκόλλου της συγκεκριμένης ειδικής άδειας για τελετή βάπτισης, την οποία επικαλείται ο υπουργός Ανάπτυξης
  • την καταχωρημένη- με αριθμό πρωτοκόλλου, αίτηση βάσει της οποίας εκδόθηκε η ειδική άδεια
  • και σε περίπτωση που έχουν εκδοθεί και άλλες ειδικές άδειες για κατ’ εξαίρεση τέλεση βαπτίσεων να κατατεθούν ομοίως.