(Ahmad Al-Rubaye /Pool Photo via AP)

Νέα πρόκληση Ερντογάν – Ζήτησε από τον Μητσοτάκη να «βάλει στη θέση του τον Δένδια»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει να προκαλεί την Ελλάδα.

Άκρως προκλητικός εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς επιστρέφοντας από την Κύπρο, όπου έδωσε το παρών στη φιέστα για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στο νησί, επιτέθηκε ξανά στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός «κατακτητές» από τον Έλληνα υπουργό για τους Τούρκους «δεν θα μπορούσε να είναι πιο θρασύς», ενώ παράλληλα κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βάλει τον Νίκο Δένδια στη θέση του.

Επιπλέον, είπε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται κινήσεις που ενδεχομένως να κλιμακώσουν την ένταση στην Κύπρος τονίζοντας ότι: «η συνενοχή σε σφαγές στο Ισραήλ δεν θα εξυπηρετούσε ούτε τους Ελληνοκύπριους ούτε την Ελλάδα».

Στη συνέχεια ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να κατασκευάσει ναυτικές βάσεις στη «Βόρεια Κύπρο», αν αυτό αποδειχθεί «απαραίτητο», προσθέτοντας ότι: «έχουμε κι εμείς θάλασσα».

Σε ό,τι αφορά το κυπριακό υποστήριξε ότι δεν θα ξεκινήσει καμία νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης για το ζήτημα, χωρίς οι δύο πλευρές στο νησί να καθίσουν και να βγουν από τις συνομιλίες «ως ίσοι».

«Ειλικρινά, δεν βλέπουμε τη δυνατότητα να ξεκινήσει μια νέα διαπραγματευτική διαδικασία στην Κύπρο χωρίς την καθιέρωση μιας εξίσωσης όπου και οι δύο πλευρές θα κάθονται στο τραπέζι ως ίσοι και θα αποχωρούν ως ίσοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.