Νέα προσφυγή Φουρθιώτη στο ΣτΕ – Ζητά «πάγωμα» της απόφασης για παύση της φρουράς του

Την έκδοση προσωρινής διαταγής που θα «παγώνει» προσωρινά την απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ για μείωση της φρουράς του αιτήθηκε ο Μένιος Φουρθιώτης από το Συμβούλιο της Επικρατείας καταθέτοντας αίτηση αναστολής αλλά και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής.

Mετά την αίτηση ακύρωσης της απόφασης που κατέθεσε χθες, με τις νέες αιτήσεις του ο παρουσιαστής ζητεί από την πρόεδρο του Δ΄ Τμήματος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου να «παγώσει» την προσβαλλόμενη απόφαση, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος της σωματικής βλάβης της ζωής του ακόμα και θάνατος.

Μάλιστα, επικαλείται το Δημόσιο συμφέρον το οποίο «επιτάσσει την αναστολή εκτέλεσης της πράξης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας». Στην νέα αίτηση του ο Μένιος Φουρθιώτης σημειώνει, ότι έχει κριθεί ευπαθής στόχος και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να του διατεθεί από την ΕΛΑΣ προσωπικό ασφαλείας, το οποίο 11 ημέρες αργότερα μειώθηκε.

Ο ίδιος υποστηρίζει επίσης ότι λόγω των απειλών κατά της ζωής του έχει επέλθει επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του επικαλούμενος ιατρική γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία, διεγνώσθη ψυχογενής ανορεξία και συναισθηματική διαταραχή και του συνεστήθη η παραμονή του σε κλινική, προκειμένου να γίνει ιατρικός έλεγχος αλλά και επανέλεγχος.