Νέα σχολική χρονιά: Το μήνυμα Τσίπρα και η σπόντα για την Κυβέρνηση

Την πεποίθηση ότι η επένδυση στην Παιδεία αποτελεί τη σημαντικότερη επένδυση για το μέλλον της χώρας, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο μήνυμά του για τη νέα σχολική χρονιά.

Επέκρινε την κυβέρνηση της Ν.Δ. ότι επιχειρεί να ακυρώσει «τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες που έδωσαν νέα πνοή στο χώρο της Παιδείας».

Υπενθύμισε ότι όταν είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει σε αύξηση του προϋπολογισμού για την Παιδεία, «παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς», την ενίσχυση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα», τη θεσμοθέτηση και υλοποίηση του προγράμματος «Τσάντα στο Σχολείο», καθώς και άλλα μέτρα όπως η επαναφορά 2.500 εκπαιδευτικών από τη διαθεσιμότητα, η αύξηση των προσλήψεων για την κάλυψη των αναγκών στην ειδική εκπαίδευση, η ίδρυση νέων Σχολικών Μονάδων και Τμημάτων Ένταξης, αλλά και η δρομολόγηση για 10.500 προσλήψεις μόνιμων καθηγητών.

Ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές, τις μαθήτριες αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα μια καλή δημιουργική σχολική χρονιά.

Επανέλαβε ότι «όραμά μας είναι η πρόσβαση όλων, ανεξαιρέτως οικονομικής δυνατότητας, σε μια σύγχρονη και ποιοτική δημόσια εκπαίδευση. Αυτό το δικαίωμα καλούμαστε σήμερα να περιφρουρήσουμε».