Νέα Σμύρνη: Σοκάρουν οι καταγγελίες για τον 22χρονο – Δικάζεται τη Δευτέρα, η πιθανή ποινή

Στα κρατητήρια ως και τη Δευτέρα (10.05), όταν και θα παραστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας θα παραμείνει ο 22χρονος από τη Νέα Σμύρνη. Ο νεαρός κατηγορείται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή, καθώς πέρα από το τελευταίο περιστατικό που τον οδήγησε στα χέρια των αρχών έχει προβεί και στο παρελθόν σε ανάλογες πράξεις και υπήρξαν κι άλλες γυναίκες που τον κατήγγειλαν.

Μέχρι στιγμής πέντε είναι οι γυναίκες που έχουν αναγνωρίσει τον 22χρονο ως πρωταγωνιστή σε περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης. Όταν τον προσήγαγαν, ο 22χρονος κρατούσε το στόμα του κλειστό και αρνιόταν οποιαδήποτε εμπλοκή. Μόλις, ωστόσο, οι αρμόδιοι αξιωματικοί του είπαν ότι έχουν ταυτοποιηθεί τα αποτυπώματά του, τότε μόνο έσκυψε το κεφάλι και παραδέχτηκε τις πράξεις του.

Η ποινή που θα αντιμετωπίσει

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, επεσήμανε πως πρόκειται για μία περίπτωση διαστροφής.

Σημείωσε, ωστόσο, πως τέτοιες περιπτώσεις έχουν συνήθως τρεις πυλώνες. Οι δράστες, ειδικότερα, είναι συνήθως άτομα με καλή εμφάνιση, δεν έχουν οικονομικά προβλήματα ή είναι εκτοπισμένοι από το κοινωνικό σύνολο και βρέθηκαν σε τέτοια μονοπάτια πειραματιζόμενοι.

Ερωτώμενος εάν θα μπορούσε να προχωρήσει σε χειρότερες πράξεις στο μέλλον, ο ίδιος σημείωσε πως όταν υπάρχει ατιμωρησία και επανάληψη της δράσης, «ο διεστραμμένος θα οδηγηθεί αλλού».

Χαρακτηριστικά επεσήμανε πως όταν συλλαμβάνονται μεσήλικες για τέτοια εγκλήματα ή πιο σοβαρά, αποδεικνύεται πως υπήρχαν καταγγελίες εις βάρος του από όταν ήταν νεαρότεροι.

Σχετικά με την ποινή με την οποία είναι αντιμέτωπος, ο ίδιος εξήγησε πως ο νεαρός είναι αντιμέτωπος με πλημμέλημα και η ποινή φυλάκισης που προβλέπεται είναι ένα έτος. Επειδή, δε, δεν φαίνεται να έχει ποινικό παρελθόν η ποινή του μπορεί να έχει ανασταλτική ισχύ.

Εφόσον, ακόμη, αποδειχθεί η εμπλοκή του και στις έτερες καταγγελίες, η ποινή μπορεί να αυξηθεί, αλλά το αδίκημα δεν πρόκειται να μετατραπεί σε κακούργημα.

«Η επαναληπτικότητα μπορεί να επιβαρύνει σε μικρό μέρος την ποινή, αλλά δεν μπορεί να καταστεί το έγκλημα κακούργημα» είπε.

Σοκάρουν οι καταγγελίες των θυμάτων

Μορφή χιονοστιβάδας, εν τω μεταξύ, έχουν πάρει οι καταγγελίες για τον 22χρονο επιδειξία. Η Κατερίνα, μία από τις καταγγέλλουσες μίλησε στον ΑΝΤ1για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από το νεαρό άνδρα.

Όπως αναφέρει, ο 22χρονος την παρενόχλησε δύο φορές, παρ ότι είχε καταγγείλει το πρώτο περιστατικό στην αστυνομία. Περιέγραψε έναν άντρα με ψυχιατρικό πρόβλημα, ψυχρό και παγωμένο βλέμμα, ο οποίος φαίνεται ότι δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει.

«Είχα κάνει καταγγελία τον Νοέμβριο αλλά δεν μου έδωσαν σημασία. Πήρα τηλέφωνο την αστυνομία. Τους έδωσα τον αριθμό και το χρώμα του αυτοκινήτου του», τόνισε η καταγγέλλουσα εξιστορώντας τα όσα συνέβησαν:

«Μένω σε απομονωμένη γειτονιά στο Φάληρο. Επέστρεφα στο σπίτι μου όταν είδα ένα αυτοκίνητο να έρχεται, να κόβει ταχύτητα και τελικά να σταματά μπροστά μου. Όταν φθάσαμε κοντά στο παράθυρό του είδα τον νεαρό με το μόριό του έξω να αυνανίζεται. Όταν τον ρώτησα τι έκανε, ατάραχος έφυγε. Μου έκανε εντύπωση ότι ήταν ήρεμος. Πήρα το 100 και ενημέρωσα».

Πέρασε περίπου ένας μήνας και ένα απόγευμα το σκηνικό επαναλήφθηκε, έξω από το σπίτι της κοπέλας.

«Ήταν απόγευμα, γύρω στις 17.30. Κατέβαινα στην ίδια οδό και πριν φθάσω στο σπίτι μου, έξω από το σπίτι μου, είδα ένα αυτοκίνητο με ανοιχτά τα φώτα. Ήταν ο ίδιος άνδρας, ο οποίος και πάλι αυνανιζόταν. Κατάλαβα ότι ήταν προσωπικό το θέμα και τρόμαξα. Ενημέρωσα και πάλι τις Αρχές», κατέληξε η Κατερίνα.

-Ad-