Νέα σοκαριστικά στοιχεία: Έσφαξε τη Νεκταρία ατάραχος – Οι «σύμμαχοι» του γυναικοκτόνου

Η γυναικοκτονία της Νεκταρίας Μαράκη ήταν η 13η μόνο μέσα στο 2021. Ο αριθμός είναι σοκαριστικός, όπως και τα νέα βίντεο που ήρθαν σήμερα στη δημοσιότητα από το MEGA.

Ο 54χρονος δολοφόνος διακρίνεται καθαρά, στα βίντεο που παρουσίασε το Live News, να κυνηγάει τη 48χρονη Νεκταρία με το μαχαίρι στα χέρια. Αυτή τρέχει να γλιτώσει από τον δολοφόνο της, ο οποίος την κυνηγάει με το κράνος στο κεφάλι, προτάσσοντας το μαχαίρι. Η Νεκταρία ξέρει ότι αν καταφέρει να την πιάσει, θα είναι το τέλος. Όπως και τελικά, έγινε.

Η 48χρονη γυναίκα δεν κατάφερε να ξεφύγει από τον γυναικοκτόνο που της έριξε 16 μαχαιριές.

Είχε πάει να βρει δουλειά και βρήκε τον θάνατο
Τα σοκαριστικά πλάνα που μετέδωσε το MEGA είναι από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του χώρου με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, στα οποία η 48χρονη είχε βρεθεί αναζητώντας εργασία. Για να καταφέρει να σταθεί μόνη της στα πόδια της και να είναι δίπλα στα παιδιά της που αγαπούσε και την αγαπούσαν.

Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς, παρακολουθώντας τα βίντεο, ο γυναικοκτόνος ακριβώς μετά τη δολοφονία της Νεκταρίας φεύγει από το σημείο ατάραχος, κρατώντας το φονικό όπλο, πηγαίνοντας στο μηχανάκι του προκειμένου να εγκαταλείψει τον τόπο του εγκλήματος.

Εκεί, στο πάρκινγκ των δωματίων, την ώρα που πάει να φύγει, τον πλησιάζει η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, η οποία ήταν και αυτή που ειδοποίησε την Αστυνομία.

Η γυναικοκτονία μπορούσε να είχε αποφευχθεί

Μετά και από τη δημοσιοποίηση των παραπάνω βίντεο και την τοποθέτηση του δικηγόρου της οικογένειας της Νεκταρίας, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο το ερώτημα αν θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η συγκεκριμένη γυναικοκτονία. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή υπήρχαν μάρτυρες που έλεγαν ότι ο δράστης είχε προαναγγείλει τη δολοφονία. Το είχε δηλώσει σε φίλους και γνωστούς.

Μαρτυρίες ανθρώπων που γνώριζαν τον δράστη από την πρώτη μέρα φιλοξενήθηκαν στην ιστοσελίδα radiolasithi.gr και άλλες ιστοσελίδες στην Κρήτη.

Οι καταγγελίες και η διάψευση της Αστυνομίας

Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή έγινε γνωστό ότι η Νεκταρία είχε απευθυνθεί στην Αστυνομία για να προστατευτεί από τον εν διαστάσει σύζυγό της. Η ίδια η ΕΛ.ΑΣ επίσημα έχει διαψεύσει κάτι τέτοιο.

Οι μαρτυρίες, όμως, επιμένουν. Χαρακτηριστικά είναι όσα είχε πει φίλη του θύματος. «Την είχε απειλήσει, την είχε χτυπήσει αρκετές φορές. Τύχαινε πολλές φορές να πάω στο σπίτι και ο κύριος αυτός ήταν εκεί, κοιμόταν, και μας έλεγε «μιλάτε σιγά να μην τον ενοχλήσουμε». Τον φοβόταν. Τον φοβόντουσαν και τα δύο τα παιδιά τα μικρά», είχε δηλώσει.

Η ίδια η Νεκταρία σε ανάρτησή της στο Facebook είχε γράψει: «Κανείς δεν μπορεί να κρίνει τις επιλογές μου. Γιατί κανείς δεν έζησε τη ζωή μου!!» και «Να τολμάς να λες όχι σε όποιον καταπατά τα θέλω σου». Μάλιστα μια χρήστρια του Facebook, που φαίνεται να ήταν φίλη του θύματος, κάνει λόγο για απειλές που δεχόταν η 48χρονη, ενώ σύμφωνα με την ίδια δεν φαινόταν καλά την τελευταία φορά που την είδε.