Νέα σοβαρή καταγγελία για τη μονή της ακολασίας στην Κύπρο – Κατ’ εξακολούθηση η σεξουαλική παρενόχληση από μοναχό

Αντιμέτωπος με μια σοβαρότατη καταγγελία πιθανής διάπραξης σοβαρού ποινικού αδικήματος για σεξουαλική παρενόχληση, βρίσκεται ο ηγούμενος της Μονής Αββακούμ. Ο Θεολόγος, Θεόδωρος Κυριακού, μιλώντας σε εκπομπή του Sigma, αποκάλυψε ότι έδωσε ο ίδιος κατάθεση στην Αστυνομία για την υπόθεση περί σεξουαλικής παρενόχλησης.

«Γιατί σε κάποια φάση έγινα κοινωνός. Θέλω να διαψεύσω κατηγορηματικά δημοσίευμα ότι υπέπεσε το θύμα σε αντιφάσεις, γιατί άφησε εντυπώσεις, ενώ δεν είναι έτσι τα πράγματα» είπε.

Συμπλήρωσε στη συνέχεια ότι «πρέπει να σεβόμαστε αυτούς τους ανθρώπους, είναι ευάλωτοι και κάνουν τον δικό τους αγώνα. Να μην τους στερούμε τη δυνατότητα να προστατεύσουν τον εαυτό τους».

Μάλιστα υποστήριξε ότι «η παρενόχληση δεν ήταν μία φορά, δεν ήταν κάτι που έγινε και τέλειωσε, ενώ οι υποθέσεις έγιναν την προηγούμενη τριετία».

Παράλληλα, έκανε αναφορά στην περίπτωση του μοναχού που καθαιρέθηκε προηγουμένως.

«Εκείνο τον καιρό το είχαμε δημοσιοποιήσει με τον Ανδρέα Δημητρόπουλο, δεν έμεινε η υπόθεση στη σκιά και στο σκοτάδι, είχε βγει προς τα έξω. Ας τον αφήσουμε ήσυχο τον άνθρωπο, τέλειωσε. Είναι ευάλωτο άτομο, ας το προστατεύσουμε».