Νέα στοιχεία για την τραγωδία στον Πόρο: Που οφείλεται η πτώση του ελικοπτέρου

Στο φως της δημοσιότητας βγήκαν στοιχεία από το πόρισμα για τη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά πριν από περίπου πέντε μήνες.

Αποτέλεσμα της συντριβής του ελικοπτέρου ήταν να βρουν τραγικό θάνατο οι τρεις επιβαίνοντες, ο Έλληνας χειριστής και δύο άνδρες ρωσικής υπηκοότητας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha ένας εκ των δύο Ρώσων ήταν στενός φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν, ιδιοκτήτης μίας μεγάλης γκαλερί με σπάνια έργα.

Με βάση τα στοιχεία, η επιτροπή διερεύνησης ατυχημάτων και ασφάλειας πτήσεων, αποδίδει τη συντριβή του ελικοπτέρου στον ανθρώπινο παράγοντα και όχι σε μηχανική βλάβη όπως είχαν εικάσει αρχικά οι εμπειρογνώμονες.

Όλα τα όργανα του ελικοπτέρου, ερευνήθηκαν και δεν διαπιστώθηκαν δυσλειτουργίες σύμφωνα με τα στοιχεία του πορίσματος που επικαλείται το κανάλι. Μεγάλο ρόλο στο δυστύχημα, έπαιξε η ύπαρξη των καλωδίων στην αέρινη διαδρομή που ακολούθησε ο πιλότος.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αρίστος Δοξιάδης: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας
16 Μαρτίου, 2025
Αρχίζουν αύριο οι εξετάσεις PISA στα σχολεία
16 Μαρτίου, 2025
Κατώτατος μισθός: Ανακοινώνεται τις επόμενες μέρες η νέα αύξηση
16 Μαρτίου, 2025
Συγχαρητήρια από Γεραπετρίτη και Ζαχαράκη στο νέο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Ιωάννη
16 Μαρτίου, 2025
Μπάγερν Μονάχου: Πέθανε ο Φριτς Σέρερ
16 Μαρτίου, 2025
Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησε την 20χρονη σύντροφό του
16 Μαρτίου, 2025
Γιάννης Μπέζος: «Δεν πολυβλεπόμαστε με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου»
16 Μαρτίου, 2025
Θεοδωρικάκος: «Με τον νέο αναπτυξιακό νόμο στοχεύουμε στην αντιμετώπιση του δημογραφικού»
16 Μαρτίου, 2025
Καιρός: Πού θα ρίξει χιόνια τις επόμενες ημέρες
16 Μαρτίου, 2025
Νίκος Πλακιάς για τον ανασχηματισμό: «Όποιος και να ήταν υπουργός θα έφερνε τα παιδιά μου πίσω;»
16 Μαρτίου, 2025