Νέα στοιχεία και μηνύσεις – «φωτιά» από τον πατέρα του 19χρονου φοιτητή από τα Σπάτα

Εισαγγελική διερεύνηση εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του γιου του και άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου ζητά από τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης ο Λουκάς Ντουρτουρέκας, o πατέρας του 19χρονου Νικόλα που βρέθηκε κρεμασμένος από πόμολο ντουλάπας, στο σπίτι όπου έμενε στα Σπάτα.

Σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην εισαγγελία ο πατέρας του θύματος παρουσιάζει νέα στοιχεία και για πρόσωπα που δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν και αναδεικνύει τα κενά και τις παραλείψεις κατά την προανακριτική διαδικασία που οδήγησαν σε πρώιμο, όπως λέει χαρακτηρισμό του θανάτου ως αυτοχειρία.

Στην μήνυσή του σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Τελέστηκαν σημαντικές παραλήψεις κατά τη συλλογή του αποδεικτικού υλικού. Το νεκρό σώμα του υιού μου μετακινήθηκε από το σημείο που βρέθηκε.

Ουδέποτε εκλήθη στο σημείο του συμβάντος ιατροδικαστής παρά μόνο διενεργήθηκε νεκροψία νεκροτομή στην ιατροδικαστική υπηρεσία.

Τα κορδόνια με τα οποία βρέθηκε απαγχονισμένος ο υιός μου αποκόπηκαν και μάλιστα με ένα εργαλείο κοπής του κλειδαρά που είχε κληθεί στο σημείο.

Ο ιατροδικαστής δεν εξέτασε τα κορδόνια με το σώμα και τη θέση τους σε σχέση με αυτό ενώ ταυτόχρονα τα κορδόνια υπέστησαν αλλοιώσεις ενδεχομένως όπως το μέγεθος και την ποιότητά τους.»

Ο πατέρας κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε ένα ντοκουμέντο-ιδιόχειρο σημείωμα του γιου του που δεν υπάρχει στην δικογραφία. Αναφέρεται και σε ένα πρόσωπο που την περίοδο που βρέθηκε νεκρός ο Νικόλας βρισκόταν στο σπίτι των Σπάτων και κανείς δεν αναζήτησε.

«Βρέθηκε ιδιόχειρο σήμερα του θανόντος υιού μου γραμμένο στην αγγλική γλώσσα το οποίο ανέφερε «αν μάθουν για εμάς ποιος είσαι θα γίνει χαμός».

Η σημείωση αυτή του θανόντος υιού μου υποδηλώνει ότι ενδεχομένως σχετιζόταν με άτομο γνωστό στο περίγυρο του και η σχέση τους αυτή ήταν άκρως μεμπτή. Για το λόγο τούτο πρέπει να διερευνηθεί πιο άτομο όταν αυτό και ποια ακριβώς η μεταξύ τους σχέση.

Το στοιχείο αυτό βρέθηκε στις σημειώσεις του γιου μου που κρατούσε ημερολόγιο και το είδαμε εγώ ο γιος μου, Βασίλειος Εφραίμ και η μητέρα του Βάζου Χριστίνα που θα προσκόμιζε στο Α.Τ. Σπάτων όλα τα ημερολόγια και χειρόγραφες σημειώσεις του γιου μας προκειμένου να αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας για τη συνθήκες που βρέθηκε νεκρός. Στη δικογραφία όμως δεν υπάρχει αυτό το στοιχείο.

Μαζί με τη μητέρα του συγκατοικούσε εκείνη την περίοδο κάποιες ημέρες της εβδομάδας στην οικία της στα Σπάτα ο τότε σύντροφός της.

Το αυτοκίνητό του βρισκόταν στο σπίτι που βρέθηκε ο νεκρός ο υιός μου. Πρέπει να διερευνηθεί αν τυχόν υπέπεσε στην αντίληψή του από το βράδυ της 13/7/2022 μέχρι το πρωί της 14/07/2022 που βρέθηκε νεκρός ο γιος μου Νικόλαος οτιδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει στην έρευνα καθώς ο συγκεκριμένος δεν έχει κληθεί ως σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση η μαρτυρία του είναι πολύ σημαντική»,

Ο πατέρας του άτυχου Νικόλα αναφέρεται και σε ένα ακόμη πρόσωπο-κλειδί που δεν έχει καταθέσει στις Αρχές. Πρόκειται για την θεία της πρώην συζύγου του, σύμφωνα με την οποία μίλησε στο τηλέφωνο μαζί της ο Νικόλας εκείνο το πρωί λίγο πριν βρεθεί νεκρός. Εκείνη μιλά σήμερα για πρώτη φορά στο Τούνελ και δίνει την δική της εκδοχή για τα όσα συνέβησαν.

«Είναι σχεδόν ανέφικτο, ο ενδεχόμενος δράστης (ή και δράστες) να κατάφερε να σκηνοθετήσει όλο αυτό το σκηνικό απαγχονισμού και να διαφύγει σε διάστημα περίπου μόλις μιάμισης ώρας (από περίπου 10:15 που σύμφωνα με την κατάθεση της μητέρας του ο γιος μας μίλησε στο σταθερό με τη θεία της Ζωή Καλογεροπούλου ως και τις 11:45 που φτάνει στο σπίτι ο έτερος γιος μας).

Πιθανότατα με βάση τα ευρήματα της ιατροδικαστικής ο θάνατος του υιού μου επήλθε αρκετές ώρες νωρίτερα. Ακόμη και στην περίπτωση που το γεγονός του θανάτου συνέβη πρωί εκείνος που ευθύνεται γνώριζε εξαιρετικά τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της οικίας στα Σπάτα και ήταν απόλυτα εξοικειωμένος με το χώρο. Πρέπει να διερευνηθεί ενδελεχώς το περιβάλλον του γιου μου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο πατέρας ζητά να καταθέσουν εκ νέου συμπληρωματικά όλοι οι μάρτυρες, μαζί και τα πρόσωπα που δεν το έχουν ήδη κάνει.

«Το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας και οι μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων δεν συνάδουν μεταξύ τους. Για αυτό και αιτήθηκα να κληθούν εκ νέου συμπληρωματικά η μητέρα του Νικόλαου ο γιος μας Βασίλειος και ο κλειδαράς ο οποίος προέβη σε διαφορετική περιγραφή των γεγονότων στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» σε σχέση με τα όσα κατέθεσε στις Αστυνομικές Αρχές. Να καταθέσουν για τις ακριβείς συνθήκες κατά τις οποίες βρέθηκε η σορός του άτυχου γιου μου, το σκηνικό του απαγχονισμού καθώς και για τη μετακίνηση της σορού από τον ντουλάπι όπου βρέθηκε κρεμασμένος».

Κατά τον πατέρα του φοιτητή υπάρχουν ακόμη αναπάντητα κρίσιμα ερωτήματα και ζητά από την Δικαιοσύνη να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες και κυρίως η αναπαράσταση του σκηνικού απαγχονισμού από ειδικό πραγματογνώμονα ιατροδικαστή, προκειμένου να εξαχθούν πολύτιμα για την διαλεύκανση της υπόθεσης συμπεράσματα.