Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την τραγωδία στη Ρόδο: Προσπάθησαν να σώσουν τη μία αδελφή και δεν είδαν την άλλη στον πάτο

Συγκλονιστικά είναι τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως από τις καταθέσεις των γονιών των δύο αδελφών, 19 και 16 ετών, που πνίγηκαν σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο γονείς, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ φέρονται να είπαν στην αστυνομία ότι τα κορίτσια τους δεν ήξεραν κολύμπι.

Όπως προκύπτει από τις επίσημες μαρτυρίες, η εξαμελής οικογένεια είχε γευματίσει στις 14:00 το μεσημέρι και αποχώρησαν από το εστιατόριο του ξενοδοχείου στις 15:30 για να πάνε στα δωμάτιά τους.

Λίγο μετά τις 17:00 οι δύο από τις τέσσερις αδελφές πήγαν στην πισίνα και πριν βουτήξουν, όπως φαίνεται και από τις κάμερες ασφαλείας, έφαγαν γλυκά και διάφορα σνακ από τον μπουφέ.

Επειδή, μάλιστα, δε γνώριζαν κολύμπι προτιμούσαν να κολυμπούν στη μία από τις τρεις πισίνες του ξενοδοχείου που είχε βάθος ένα μέτρο και είκοσι εκατοστά. Όταν πήγαν εκεί όμως, λίγο μετά τις 18:00, δε βρήκαν ξαπλώστρα κι έτσι αναγκάστηκαν να πάνε στην αμέσως μεγαλύτερη, το ύψος της οποίας ξεπερνά τα δύο μέτρα.

Εκεί κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, αφού βούτηξαν, πιθανόν πανικοβλήθηκαν, γιατί έφθασαν σε σημείο που δεν πατούσαν τα πόδια τους στον πάτο κι έτσι έγινε το κακό. Η μία προσπάθησε να σώσει την άλλη και τελικά πνίγηκαν και οι δύο.

Ο ναυαγοσώστης είχε σχολάσει στις 18:00 και το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε και έφθασε στο ξενοδοχείο στις 18:20. Η μία κοπέλα, η οποία επέπλεε, είχε παλμούς, οπότε την έβγαλαν από την πισίνα οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου και προσπάθησαν να την επαναφέρουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι γονείς έντρομοι αναζητούσαν τη δεύτερη αδελφή, η οποία νόμιζαν ότι βρισκόταν στο δωμάτιο. Σύμφωνα με τη «Ροδιακή» κανείς, ούτε οι γονείς, ούτε κάποιος άλλος είδαν πως στον πάτο της πισίνας είχε βυθιστεί η μεγαλύτερη κοπέλα.

Σήμερα ο διευθυντής του ξενοδοχείου και ο ναυαγοσώστης θα δώσουν εξηγήσεις στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα τους ασκήσει δίωξη.

-Ad-